Slot: "Volgens mij is dat een hele belangrijke eigenschap voor een spits"

Slot: "Volgens mij is dat een hele belangrijke eigenschap voor een spits"

Feyenoord zal het Eredivisieweekend met een overwinning op Heracles moeten afsluiten om FC Twente op zes punten achterstand te houden. Arne Slot kiest voor Luka Ivanusec in de basiself en Ramiz Zerrouki is de vervanger van Calvin Stengs. De trainer verschijnt voorafgaand aan de wedstrijd voor de camera van ESPN.

"Niet zo heel veel spannends. Uiteraard, wat je als trainer doet, de wedstrijd evalueren en vooruitkijken naar Heracles", begint Slot op de vraag hoe hij zijn afgelopen vrije dagen heeft ingevuld. Al snel vertelt de trainer over zijn keuzes in de opstelling. "Door de absentie van Stengs missen wij wel wat creativiteit in een pass of iemand die tussen de linies kan spelen. Wij vinden dat Luka daar wel heel goed in is. Igor vind ik wat beter in het drukzetten."

Santiago Gimenez heeft de afgelopen dagen doorgebracht in Monaco en Slot krijgt de vraag of er na de wedstrijd (en zijn doelpunt) tegen PSV een last van zijn schouders is gevallen. "Een paar dagen ervoor scoorde hij tegen Roma ook al in een belangrijke wedstrijd. Ik vind het knappe aan Santiago dat hij tot op heden onbewogen door het leven gaat. Als hij er achter elkaar ballen inschiet en heel Rotterdam op zijn kop staat, is hij nog nederig. En als hij wat minder scoort, raakt hij ook niet compleet in de war. Volgens mij is dat een hele belangrijke eigenschap voor een spits. Daardoor gaat hij ook zeker weer goals maken."

Gijs Smal
Uiteraard krijgt Slot ook een vraag over, de naar alle waarschijnlijkheid, nieuwe aanwinst van Feyenoord. "Zoals altijd, als een speler nog niet van ons is, zou het zeer ongepast zijn om daar iets over te zeggen. Hij zit volle bak in concurrentie voor ons met plek twee. Als dat niet zo was zou ik er niks over zeggen en nu helemaal niet. Op het moment dat Gijs Smal speler van ons is, kan je mij er vragen over stellen. Zolang hij nog in het shirt van Twente speelt, krijg je geen antwoord op je vraag."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties