Slot verwacht nog meer van Szymanski: "Minder balverlies"

Slot verwacht nog meer van Szymanski: "Minder balverlies"

Sebastian Szymanski was zondag in de laatste competitiewedstrijd van 2022 met twee goals weer belangrijk voor Feyenoord. Na een halfjaar staat de teller op 7 goals en 4 assists in 18 wedstrijden. Daarmee blijkt de huurling - met optie tot koop - een waardevolle versterking, al verwacht trainer Arne Slot nog meer van hem.

Szymanski zelf wilde daar voor de camera van ESPN niet veel over loslaten. "Ik denk dat het goed is om dat tussen de trainer en mij te houden. Hij verwacht absoluut meer van mij, maar ikzelf ook." Interviewer Hans Kraaij Jr. deed daarom zelf maar een gok: volgens hem eist Slot van Szymanski dat hij dezelfde risico's blijft nemen, maar daarbij minder balverlies lijdt. "Dat klopt", erkende de Pool. "Soms verlies ik te makkelijk de bal, maar daar werk ik aan. Ik hoop dat dat in het nieuwe jaar nog beter zal gaan."

Arne Slot kreeg dezelfde vragen en was wel bereid hier dieper op in te gaan. "Ik vond dat hij daarin vandaag een stuk beter speelde dan voorgaande wedstrijden, maar ik vind dat hij in de kleine ruimte beter moet worden", begon hij. "De grootste oorzaak dat hij in de kleine ruimte met enige regelmaat de bal verliest, of niet het juiste vervolg geeft, is omdat hij zijn rechterbeen ontzettend slecht of bijna helemaal niet gebruikt. Daardoor vertraagt hij altijd net wat in z'n aannames, heeft hij altijd een extra pas nodig."

"Het zou hem dus al helpen als hij zijn rechterbeen wat meer gaat gebruiken, maar sowieso vind ik dat hij in de kleine ruimtes vaardiger moet worden, sneller de oplossing moet zien, vaker de juiste keuze moet maken en vooral voorkomen dat hij de bal verliest." Uiteraard valt er ook veel positiefs te zeggen over het spel van Szymanski. "Hij heeft een geweldig linkerbeen en een enorme drive - zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Daardoor heeft hij een prima eerste seizoenshelft gespeeld", oordeelde Slot.

Karakter
Gevraagd naar de persoonlijkheid van Szymanski, liet Slot vallen dat Szymanski niet altijd zo zachtaardig is als hij soms overkomt. "Die indruk heb ik ook erg lang gehad, tot er op de training wel eens momenten voorbij kwamen waarbij je dacht: ah, er zit toch wat meer vuur in dan dat hij alleen leergierig is en goed luistert. Dat gif dat je in zijn spel ziet, wil hij op momenten ook in z'n persoonlijkheid hebben. Maar negen van de tien keer is het wel een speler die als je A zegt, ook A doet."

Lees meer over
Arne Slot Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties