Slot verklaart keuze: "Dan heb je geen wisselmogelijkheid meer"

Slot verklaart keuze: "Dan heb je geen wisselmogelijkheid meer"

Arne Slot heeft weer een tactisch plan bedacht om het PSV zondagmiddag lastig te maken. De trainer van Feyenoord heeft in de vierde topper van dit seizoen gekozen voor zowel Antoni Milambo en Ramiz Zerrouki in de basis. Slot legt in gesprek met ESPN uit waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

Loopvermogen en duelkracht is een reden dat Milambo start, toch is er nog een andere oorzaak. "De vorige keer hebben we dat met Bart Nieuwkoop gedaan, maar David Hancko, Lustharel Geertruida en Thomas Beelen zijn jongens waarbij ik niet met zekerheid kan zeggen dat ze het einde van de wedstrijd halen. Als je dan naar onze bank kijkt en ik zou Nieuwkoop rechtsbuiten zetten, die bijna nooit 90 minuten volhoudt, dan heb je geen wisselmogelijkheid meer."

"Hij moet niet vastgeplakt blijven staan op de positie waar hij staat", vervolgt Slot over de rol van Milambo zondagmiddag. "We zullen moeten proberen een extra middenvelder te krijgen. Je weet het bij PSV nooit of ze met drie spitsen drukzetten of zoals bij ons met de negen of tien drukzetten. Het zou heel prettig zijn als het ons lukt een extra man op het middenveld te creëren."

Storm PSV doorstaan
Slot liet eerder weten de creativiteit van Stengs goed te kunnen gebruiken, maar dat valt in de topper van deze zondag wel mee. "PSV-uit heeft denk ik iets minder met creativiteit te maken dan een thuiswedstrijd tegen een tegenstander die ons veel de bal geeft. Vandaag komen er ook hele andere dingen bij kijken als loopvermogen en duelkracht. De storm van PSV moeten we doorstaan en wellicht hebben we in de omschakeling meer lopers nodig dan creativiteit. Je hebt wel spelers nodig die van een tegenstander kunnen wegdraaien, dus het niet hebben van Calvin is hartstikke jammer, maar ik denk dat we dat nog meer voelen in kleinere wedstrijden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties