Slot trots op Feyenoord: "Dat is het grootste compliment"

Slot trots op Feyenoord: "Dat is het grootste compliment"

Trainer Arne Slot is hard op weg om in zijn eerste jaar als trainer van Feyenoord al geschiedenis te schrijven. Hij zag zijn ploeg donderdagavond met 0-0 gelijkspelen tegen Olympique Marseille, wat genoeg was voor een ticket voor de finale van de Conference League.

Slot erkende dat het tot het laatst spannend was, maar deelde daarbij ook direct complimenten uit aan zijn eigen achterhoede. "Als je zag hoe ze stonden te verdedigen, was er weinig reden om aan te nemen dat ze dat op het einde opeens minder zouden gaan doen. Ik denk dat dat vandaag onze beste linie was. Het was niet eenvoudig, want ze speelden negen van de tien keer één op één. Dat is ook waar we voor gekozen hadden. Maar we hebben uitstekend verdedigd, vrij weinig weggegeven en misschien nog wel zelf de beste kansen gecreëerd."

Hoewel Feyenoord wist dat het sowieso door was als het de nul zou houden, was dat niet per se de insteek. "Dat is niet de manier waarop wij vaak spelen. Ik had wel de hoop dat we genoeg kwaliteit hadden om zelf de goal te maken en ik dacht eigenlijk ook dat dat nodig zou zijn. Uiteindelijk konden we vertrouwen op onze fantastische verdediging. Dan doe ik de rest wel te kort, want zij zijn voortdurend bezig de verdediging te ontlasten. Dat is het grootste compliment: dat dit team negen maanden lang zo hard heeft gewerkt, dat ze in staat zijn om fysiek gezien dit Marseille aan te kunnen en over twee wedstrijden ook nog door te gaan."

Nu de finale bereikt is, kwam in het gesprek met ESPN ook de moeizame eerste voorrondewedstrijd tegen FC Drita weer aan bod. Ook toen hing het 'Road to Tirana'-doek er al. "Dat is me destijds niet opgevallen", lachte Slot. "Daar heb ik ook zeker niet aan gedacht toen. We mochten onze handen al dichtknijpen met het bereiken van de groepsfase. Als je dan eerste wordt in de poule en daarna zo'n mooie campagne hebt tegen zulke sterke tegenstanders, dan is dat prachtig. En dan zit er nog een schitterend affiche aan te komen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties