Slot realistisch: ''FC Utrecht heeft verdiend gewonnen''

Arne Slot heeft na afloop van de wedstrijd een realistisch interview gegeven over de verloren wedstrijd van Feyenoord. De trainer verwijt zijn ploeg weinig qua inzet en ziet FC Utrecht als een terechte winnaar.

''Ik vond ons aan de bal de eerste helft heel veel counters van FC Utrecht inleiden'', begint Slot in gesprek met ESPN. ''Misschien doe je de tegenstander daar ook mee tekort, ze hadden het goed voor elkaar en zaten er bovenop. Wij verloren een aantal keer de bal te makkelijk waardoor er veel dreiging kwam. Het was wel zwaar tegen de verhouding in dat wij op voorsprong kwamen.''

''FC Utrecht bleef compact bij elkaar en als wij een bal naar het middenveld speelden zaten ze er bovenop. Dan liggen de verhoudingen dicht bij elkaar. Als je dan het vermogen hebt om daar onderuit te spelen, dan heb je grote ruimtes. Zoals bij de 1-0 het geval was. Te vaak verloren we dan de bal en hadden we een counter tegen.''

Slot gaat er niet in mee dat zijn ploeg vandaag slap speelde. ''Dat gevoel zal er ook mee te maken hebben dat als FC Utrecht een tackle maakt het publiek er dan achter staat. Dan krijg je dat gevoel ook sterk. Ik vond dat FC Utrecht er bovenop zat, maar ik kan mijn team daarin weinig verwijten. Ze hebben tot de laatste seconden geprobeerd om de wedstrijd terug om te draaien. Daar hebben we een aantal mogelijkheden voor gehad ook, maar ik heb net al gezegd: FC Utrecht heeft verdiend gewonnen.''

Slot greep tijdens de rust in om te proberen de controle terug te krijgen over de wedstrijd. ''Ik denk niet dat Alireza een goede wedstrijd speelde, maar dat gold wel voor meer spelers. De eerste helft hadden we weinig grip op de wedstrijd. Met het inbrengen van Fredrik hoop je iets meet controle te krijgen over de wedstrijd. Alleen: we waren amper begonnen en toen lagen er al twee in.''

Waar ging het na rust mis? ''Ze scoren twee keer uit een standaardsituatie. Daar is FC Utrecht heel sterk in, dat wisten we van tevoren. Als je dan al niet goed speelt, dan kan je het jezelf niet veroorloven om twee standaardsituaties tegen te krijgen. De penalty situaties heb ik niet teruggezien, dus die kan ik ook niet beoordelen.''