Slot over statement Gimenez: "Ik denk dat Santi zichzelf onderschat"

Slot over statement Gimenez: "Ik denk dat Santi zichzelf onderschat"

Mede door zijn eigen verontschuldiging op sociale media heeft Santiago Gimenez ervoor gezorgd dat zijn mindere vorm in het shirt van Feyenoord weer ter sprake komt. Arne Slot kreeg de vraag hoe hij kijkt naar de woorden van zijn spits, die vertelde dat hij weet dat hij Het Legioen teleurstelt maar wel altijd zal vechten voor de club.

"Dat is wel iets van deze tijd", klinken de woorden van Slot tegenover de NOS. "Vroeger moest je dan de krant bellen en vragen of zij het wilde plaatsen. Wat ik ervan vind? Ik denk dat Santi zichzelf iets onderschat. Die mensen steunen hem niet omdat hij misschien één of twee keer een kans mist, maar vooral om wat hij voor de club al heeft betekend. Dat is ongelofelijk veel. Hij heeft een ontzettend belangrijk aandeel gehad in de titel van vorig jaar. Hij werkt keihard en heeft ook dit seizoen al veel goals gemaakt."

De trainer van Feyenoord gaat verder met het relativeren van Gimenez zijn huidige vorm. "En gelukkig is hij niet de enige spits in Europa die ook wel eens een fase niet scoort. Die spitsen krijgen dan ook kritiek en dat geldt voor hem ook. Ook wij proberen aan te geven wat beter kan, maar dat deden we ook in de tijd dat hij wel scoorde. Als ik de beelden terugkijk zie ik nog steeds dat hij meerdere keren helemaal vrij staat en als wij dan de juiste keuze maken, had hij ook tegen Ajax twee of drie keer kunnen scoren."

Eerder vertelde Slot al dat hij wel ziet dat zijn spits laat zien in kansrijke posities te komen en dat is een belangrijk aspect voor de trainer, zo laat hij ook nu weten. "Dat is waar het mij om gaat. Hij moet blijven zorgen dat hij in een scoringspositie komt, blijven zorgen dat hij hard werkt voor het team en dan ben ik ervan overtuigd dat die goals, net als bij alle andere topspitsen, ook bij hem weer gaan komen."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties