Slot over Diemers: ''Heb gisteren met hem gesproken''

Slot over Diemers: ''Heb gisteren met hem gesproken''

Donderdagavond staat de return tegen FC Drita op het programma. Feyenoord moet een 0-0 gelijkspel zien om te buigen naar een overwinning om zo door te stromen naar de derde voorronde van de Conference League. Trainer Arne Slot stond woensdag de pers te woord op de persconferentie.

Slot gaat als eerste in op Mark Diemers, die naar verluidt mag vertrekken bij Feyenoord. ''Ik ben van begin af aan redelijk eerlijk naar hem geweest: hij komt in eerste instantie niet in de plannen voor bij de eerste 11. Op zijn plek hebben wij met Til, Toornstra en Antonucci drie spelers die er meteen staan. Daarnaast kunnen ook Hartjes en Milambo op die plek spelen.''

''Daardoor heb ik gisterenavond een gesprek gehad met Mark en daarna kwam daar iets over in de media. Of dat verhaal geen onzin was? Dat was inderdaad geen onzin. Voor Teixeira geldt hetzelfde, al was hij ook geblesseerd en kan hij zich nog niet laten zien. Voor hem geldt wel dat hij veel concurrentie heeft'', vervolgt de trainer.

De Rotterdammers haalden deze week Gernot Trauner, een Oostenrijkse centrale verdediger. Dat was nodig, aangezien Lutsharel Geertruida er nog lang uitligt met een blessure. Begint de groep nu steeds meer te lijken op de groep die Slot voor ogen heeft, of moet er nog meer bij? ''Ik zei dat de selectie op orde was, dat is iets anders dan dat de selectie rond is.''

Morgenavond moet FC Drita dus verslagen worden om de volgende voorronde van de Conference League te bereiken. ''Dat is voor de spelers van ons essentieel, om zo de Europese ervaring te krijgen die zo belangrijk is. Ook is het voor Feyenoord belangrijk omdat de marktwaardes van de spelers zo hoger worden. Of de wedstrijd van morgen meer is dan een veredelde oefenwedstrijd? Ja, dat is het zeker'', sluit Slot af.

Lees meer over
Mark Diemers Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties