Slot over definitief overnemen Dessers: ''Je weet nooit hoe het loopt''

Slot over definitief overnemen Dessers: ''Je weet nooit hoe het loopt''

Cyriel Dessers is sinds kort de eerste spits van Feyenoord. De Belg was in het begin van het seizoen wekelijks de matchwinner, maar moest lang geduld hebben voor een echte kans in de basis. Nu die kans er is pakt hij die met beide handen aan.

Eerder werd bekend dat KRC Genk, de club waar Dessers onder contract staat, niet wil onderhandelen over de koopoptie van vier miljoen euro die in het huurcontract is opgenomen. Heeft Slot bij Arnesen op de deur geklopt en aangegeven dat hij Dessers wil behouden? ''Dat is een vraag die heel vaak terugkomt en daar geef ik altijd hetzelfde antwoord op. Wij hebben vorige zomer 4,5 miljoen euro uitgegeven aan drie spelers omdat we 5,5 miljoen euro binnenkregen. Dan is het niet aannemelijk dat we, zonder dat er ook nog maar één speler is verkocht, zomaar even vier miljoen euro voor een speler neerleggen.''

Feyenoord moet Dessers in de zomer definitief overnemen

''Je weet nooit hoe dingen gaan lopen, maar op dit moment ben ik daar totaal niet mee bezig. We hebben namelijk nog een seizoen om af te maken. Als het dan gebeurt - iets waar de club erg op hoopt maar de trainer iets minder - dat we in de zomer meerdere spelers gaan verkopen en er komt dan heel veel geld binnen, dan weten we ook als geen ander dat dat niet allemaal terug geïnvesteerd kan worden in de selectie'', vervolgt Slot op de persconferentie.

''Als we zien hoeveel geld we over hebben moeten we weer dezelfde afweging gaan maken zoals afgelopen zomer. Hoeveel geld hebben we en hoeveel spelers moeten we daarvan gaan halen? Je hebt het over Dessers, maar Guus Til en Reiss Nelson hebben we ook gehuurd. We zullen daarom ook deze zomer weer heel creatief moeten zijn om de selectie invulling te geven. Dat we tevreden zijn over Cyriel snapt iedereen. Maar vier miljoen euro is voor het huidige Feyenoord gewoon heel erg veel geld.''

Lees meer over
Arne Slot Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties