Slot over blessure Timber: ''Dan zijn de voortekenen niet positief''

Trainer Arne Slot is gematigd tevreden over de 5-0 overwinning van Feyenoord op Emmen. Voor de camera van ESPN legt hij uit wat er allemaal goed was en wat er nog beter kan.

"Aan een oefenwedstrijd moet je niet te veel conclusies verbinden, maar ik vond vond het de eerste tien minuten niet zo goed. Ik miste wat fanatisme en scherpte. Vanaf dat moment werd het scherper bij ons, hadden we de bal heel snel terug en we hebben twee hele mooie goals gemaakt. De echte energie en het echte tempo werd pas het laatste half uur gedraaid", aldus Slot. "Zoals je ook vandaag weer gezien hebt, hebben wij niet alleen elf spelers, maar ook de groep die erachter zit hebben we keihard nodig."

Wieffer
Mats Wieffer speelde het laatste half uur als rechter centrale verdediger en dat ging hem goed af, alsof het zijn natuurlijke positie was. "Dat is tot op zekere hoogte ook zo omdat hij dat bij Excelsior ook gespeeld heeft. Mats is een slimme speler, die dat vooral aan de bal, als hij centrale verdediger speelt, heel goed kan", zo vertelt Slot, di e ook nog wel wat verbeterpunten ziet. "Voorafgaand aan de 3-0 krijgen zij hun enige kans op de 2-1 en daar treedt hij niet fanatiek genoeg op op het middenveld. Wat later was er nog een duel dat agressiever aangegaan moet worden, maar daar staat tegenover dat hij aan de bal wel veel toegevoegde waarde heeft."

Timber
Quinten Timber liep uit het niets een blessure op en moest ondersteund worden tijdens zijn weg naar de kleedkamer. "Hij verstapt zich en dat is niet fijn. Als hij een schop krijgt denk je 'dat kan meevallen', maar als er eigenlijk niks gebeurt voor ons gevoel en de pijn is dusdanig heftig dat hij er zo af moet. Dan zijn de voortekenen niet positief. Dat blijkt in de praktijk ook wel eens anders te zijn, dus laten we dat afwachten."

Lees meer over
Arne Slot Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties