Slot over aanwinst Hadj-Moussa: "Dat is een keer of 112 aan de orde geweest"

Slot over aanwinst Hadj-Moussa: "Dat is een keer of 112 aan de orde geweest"

Dat Feyenoord vanaf volgend seizoen kan beschikken over de kwaliteiten van Anis Hadj-Moussa is inmiddels een zekerheid. De Rotterdammers maakten deze week zijn transfer officieel bekend en de buitenspeler uit Algerije tekende een contract tot medio 2029 in De Kuip. Moussa kwam dit seizoen slechts negen wedstrijden in actie voor Vitesse en speelde daarvoor op het tweede niveau in België.

Het lijkt daarom een kleine gok van het bestuur in Rotterdam, maar trainer Arne Slot bevestigt tegenover ESPN dat er een weloverwogen besluit is genomen. "We hebben natuurlijk ingeschat wat zijn kwaliteiten zijn ten opzichte van wat hij moet kosten, en de positie die hij bij ons inneemt. Ik denk dat als we hem nu zouden halen het voor hem een enorme uitdaging zou zijn om een wedstrijd te beginnen, gezien de intensiteit van ons spel."

Slot is dus heel realistisch als het gaat om de komst van Moussa, maar ziet ook zijn potentie. Zijn verhaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam kwam uit. "Stel dat het vandaag op het eind nog niet beslist is en je zou hem de laatste twintig minuten laten invallen, dan heb ik de indruk dat hij in staat is om voor ons heel veel kansen te creëren."

Bij Feyenoord beseft men dat Moussa ook nog veel dingen moet verbeteren om te slagen in Rotterdam. "Dat is in het gesprek dat ik met hem gehad heb een keer of 112 aan de orde geweest. Spelers willen altijd keihard werken hè", vertelt Slot met een glimlach. "Daarom is zo'n gesprekje niet zozeer om wat hij tegen mij zegt, maar meer om duidelijk te maken wat de verwachtingen van ons naar hem toe zijn."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties