Slot over aantal kansen: "Dat zou een probleem kunnen zijn"

Slot over aantal kansen: "Dat zou een probleem kunnen zijn"

In de afgelopen weken kreeg Santiago Gimenez de nodige kritiek over zich heen. De Mexicaan heeft de laatste tijd iets meer moeite met het vinden van de goal en dat is men niet gewend van de spits. Zelf vertelde hij na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente een andere Santi te zijn dan in de eerste seizoenshelft. Toch neemt Arne Slot het op voor zijn topschutter.

"Ik heb niet het gevoel dat hij een ander persoon is geworden", deelde Slot zijn mening over de uitspraak van zijn spits. "Hij is nog steeds het eindpunt van onze aanvallen en hij komt nog steeds vaak genoeg in scoringspositie, zoals ook in de eerste seizoenshelft. Ik vind ook dat hij veel werk verzet en dat hij in voldoende mate aan zijn kansen komt. Hij is echt zo'n speler die de ballen weer binnen gaat schieten, daar maak ik me geen zorgen om."

Als voorbeeld haalt Slot de eerste seizoenshelft aan. Ook toen scoorde Gimenez niet elke kans, maar legde hij de lat wel heel hoog door veel kansen wel te scoren. "Ook toen was het niet elke kans raak. Dat is bij geen enkel elftal of geen enkele spits zo. Het is voor ons heel gebruikelijk dat we meer kansen krijgen dan dat we scoren. Dat zou een probleem kunnen zijn, maar we weten pas over twee, drie, vier maanden of het inderdaad een patroon is, of gewoon een fase."

Penaltynemer
Na zijn panenka in Waalwijk was dit de tweede penalty die Gimenez dit seizoen heeft gemist. De Mexicaan heeft in zijn gehele carrière negen van de dertien keer gescoord. Of er een betere penaltynemer in de selectie zit? "Daar zullen we deze week over na moeten denken. De eerste strafschop die hij miste had een andere reden. Deze mist hij op basis van dat hij hem in ieder geval goed probeert in te schieten. Dan hoort ook dat je een penalty een keer kan missen, daar is hij niet de eerste speler in en zal hij ook niet de laatste in zijn. Over het algemeen kan hij heel overtuigend en goed een strafschop binnen schieten."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties