Slot: "Orkun en ik hebben echt een hele sterke band"

Slot: "Orkun en ik hebben echt een hele sterke band"

Kort na het feest op het veld is Arne Slot zijn stem al enigszins kwijt. Voordat de trainer van Feyenoord binnen het feestvieren vervolgt, deelt hij zijn eerste reactie tegenover de camera van ESPN. Ook vertelt Slot over zijn bijzondere band met de aanvoerder van de Rotterdammers.

''Het is heel onwerkelijk'', opent de trainer van Feyenoord. ''Zes jaar geleden keek je naar de beelden vanuit de huiskamer toen Gio kampioen werd. Dan denk je: 'als je dat toch ooit bij Feyenoord mag meemaken'. En nu staan we hier'', vertelt Slot met een gigantische glimlach.

Lang heeft Slot het woord Kampioenschap niet uitgesproken, maar vandaag was het moment daar. ''We zijn Kampioen! Iedereen roept natuurlijk dat kan niet meer fout gaan, maar zelf weet je dat het een enorme dag wordt vandaag, maar er moet nog wel gewonnen worden. Zelf heb je daar als trainer toch nog wel wat stress over.''

Gewonnen Klassieker
Na de gewonnen Klassieker in de hoofdstad, was de voorsprong met de concurrentie ineens zes punten. Voor Het Legioen daalde hier het besef in dat dit wel hét jaar kon worden, terwijl het bij Slot ook voor extra druk zorgde. ''Heel lang hebben wij in de situatie gezeten dat iedereen dacht, is dit vol te houden? Op een gegeven moment kom je zo ver, dan verwacht iedereen dat je het gaat halen. Dan verandert de druk natuurlijk wel. Maar daar zijn die jongens geweldig mee omgegaan. Dat is natuurlijk heel bijzonder!''

Orkun Kökcü
Direct na het laatste fluitsignaal ging de aanvoerder van Feyenoord in tranen naar de grond. Slot was daar als trainer om hem op te vangen. "Orkun en ik hebben echt een hele sterke band. Ik heb altijd enorm veel vertrouwen in hem gehad en hij heeft altijd terugbetaald hier op het veld, maar ook in de kleedkamer en op het trainingsveld. Dat hij dan, als jeugdspeler, de schaal op mag tillen. Mooier kan je het niet bedenken."

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties