Slot: ''Kwamen spelers op die positie die daar niet zo geschikt voor zijn''

Feyenoord speelde een rare wedstrijd tegen Willem II, want de Rotterdammers kregen uitgelezen kansen om zowel in de eerste als in de tweede helft doelpunten te maken. Het bleef echter behoorlijk lang 0-0 en na de 1-0 van Luis Sinisterra viel zelfs nog bijna de gelijkmaker uit de eerste de beste kans van de Tilburgers. Uiteindelijk gooide Bryan Linssen de wedstrijd in de blessuretijd in het slot.

Arne Slot was na afloop van de wedstrijd dan ook gematigd tevreden. ''Wat ik het leukst vond aan deze wedstrijd? Dat we hem gewonnen hebben. Ik vond het heel goed om te zien dat we heel geconcentreerd hebben gespeeld. Verdedigend hebben we op één moment na perfect gespeeld. Het is ook wel eens prettig om te zien dat die kans er nu niet inging. Daarnaast hebben we voldoende gecreëerd. Alleen vanuit het vele balbezit dat we hebben moeten we meer grote kansen uitspelen.''

''De eerste helft schieten we zo vaak op goal, alleen was het op sommige momenten het wat ongecontroleerd en heel wild. Je kan het verklaren vanuit het type speler. Ik denk dat het ook een kwaliteit van een speler is om vlak voordat je schiet even een rustig moment te hebben voor jezelf: even inhouden en dan de bal goed geplaatst hard in de hoek schieten. Dat zijn vaak de spelers die veel goals maken in een seizoen. In dit geval kwamen er spelers op die positie die daar niet zo geschikt voor zijn. Bijvoorbeeld Pedersen. Hij is veel te wild op het moment dat hij moet schieten.''

''Hij zit er dan toch weer bij''
Bryan Linssen maakte maar weer eens een typisch Linssen-doelpunt. "Hij zit er dan toch weer bij. Je ziet dat hij bezig is om Wessel Dammers een onrustig gevoel te geven. En dan dwingt hij die treffer af door zo door te lopen. Toch vond ik dat het te lang duurde voor we het verschil in de wedstrijd maakten. We krijgen zoveel kansen. Als je dan zo vaak voor het doel komt, moet je er meer uithalen.'' De trainer geeft ook nog aan dat hij Jens Toornstra tegen Slavia Praag weer terugverwacht. De middenvelder had last van koorts.