''Je hebt eigenlijk maar één kans weggegeven''

''Je hebt eigenlijk maar één kans weggegeven''

Een wedstrijd die ontegenzeggelijk gewonnen dient te worden, staat aankomende zondag op het programma. In De Kuip treedt Feyenoord aan tegen PSV. De Eindhovenaren staan bovenaan in de Eredivisie en kunnen zich met een voorsprong van zeven punten wellicht een kleine misstap veroorloven. Dat geldt niet voor de Rotterdammers, die het gat zullen willen verkleinen. In de persconferentie blikt Arne Slot vooruit op de topper en analyseert hij kort de nederlaag tegen Atletico Madrid.

De hoofdtrainer laat zich door een nederlaag tegen een Spaanse topploeg niet uit het veld slaan. ''Het was absoluut een teleurstelling afgelopen dinsdag, omdat we voor het eerst in twee jaar tegen een plafond aan liepen. Het begon bij de voorronde Conference League en het ging alsmaar door en je dacht: ''er komt geen einde aan''. Nu is het ons helaas niet gelukt om de laatste 16 op Champions League-niveau te halen.''

Het definitief niet bereiken van de volgende ronde was een domper. ''Dat was een teleurstelling, maar als er zo’n mooie wedstrijd als tegen PSV voor de deur staat dan is iedereen niet gelijk in de war. De jongens weten dat ze van de laatste 11 competitiewedstrijden er 10 gewonnen hebben. Het is speelronde 14, maar tegelijkertijd heeft PSV zo’n geweldige serie neergezet dat de onderlinge ontmoetingen super belangrijk zijn. Helemaal als je thuis tegen ze speelt'', aldus Slot.

Op de vraag waar de kwetsbaarheden van PSV liggen blijft Slot enigszins op de vlakte. ''Je kunt spreken van zwaktes, maar je hebt allemaal een bepaalde manier van druk zetten die voor- en nadelen heeft. Het vraagt in alle gevallen dat we heel goed moeten zijn. We hebben wederom de bevestiging gekregen hoe nauw het luistert. Je hebt eigenlijk maar één kans weggegeven en drie tegengoals gehad. Het gekke is dat die kans er niet eens in ging. Dat is hoe het er in dit soort wedstrijden aan toe gaat.''

Vervolgens gaat de geboren Bergentheimer verder: ''Tegelijkertijd hebben we ons heel goed gepresenteerd in deze wedstrijden, ook afgelopen dinsdag ook al was dat wel de minste wedstrijd. Er zijn genoeg positieve dingen die we meenemen van dinsdag. We hebben twee eigen goals gemaakt en een ongelooflijke wereldgoal, dat kom je tegen Atletico niet te boven'', zo weet Slot zijn ploeg toch weer in een positief daglicht te zetten ondanks de nederlaag.

Lees meer over
Arne Slot UEFA Champions League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties