Slot: "In de rust gezegd dat het een heel slechte eerste helft was"

Slot: "In de rust gezegd dat het een heel slechte eerste helft was"

Trainer Arne Slot kon tevreden terugkijken op het spel van zijn Feyenoord op bezoek bij NEC. Dan ging het echter wel vooral over de tweede helft. In de eerste helft was hij niet blij met de manier waarop de Nijmegenaren meerdere countermogelijkheden kregen.

"Ik heb in de rust gezegd dat ik het een heel slechte eerste helft van ons vond", begon Slot voor de camera van ESPN. "Ik was wel blij met het aantal kansen dat we ook in de eerste helft al creëerden, dat is niet veel ploegen gegeven tegen NEC, omdat ze met z'n allen laag staan te verdedigen. Maar ik was niet tevreden over het aantal counterkansen dat we weggaven. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan."

Slot legde uit dat het vooral in de as van het veld fout ging. "Als je je kansen creëert uit aanvallen over de zijkanten ballen over de laatste lijn, dan is het bijna onmogelijk om een counter tegen te krijgen. Maar als je die moeilijke combinaties door het midden gaat zoeken en de bal verliest, dan heb je kans dat een tegenstander je wegcountert. We hadden voldoende mensen achter de bal, maar toch waren ze een aantal keer heel dreigend weg." In de tweede helft zag hij zijn ploeg dat wel uitstekend oppakken. "We hebben legio kansen gecreëerd, maar er eigenlijk weer te lang over gedaan om dat in de score tot uitdrukking te brengen."

Geertruida
De enige grote domper van de tweede helft was het geblesseerd uitvallen van Lutsharel Geertruida. "Ik weet nog niet hoe ernstig dat is, maar het is wel een domper dat hij uitvalt. Als het gaat om spelers die gewend zijn om in de Eredivisie te spelen, hebben we maar vijf verdedigers. Eén daarvan (Marcus Pedersen, red.) was ziek, dus dan moet je kiezen tussen een jonge jongen (Denzel Hall, red.) of schuiven met een speler die bij Feyenoord op bijna alle posities al gespeeld heeft, Jens Toornstra." De keuze viel op laatstgenoemde, al maakte Hall later in de wedstrijd nog wel zijn Eredivisiedebuut.

Jahanbakhsh
Voorafgaand aan de wedstrijd ging het ook veel over Alireza Jahanbakhsh, die zijn vorm nog niet wist te vinden maar wel opnieuw een basisplaats kreeg. "Hij heeft zijn rendement vandaag in ieder geval gehad. Hij versierde de penalty, maakte een goal en gaf veel goede voorzetten. Hij heeft gedaan waar hij goed in is: veel diepgaan, veel in posities komen om voorzetten te geven en de één-tegen-één opgezocht waar dat kon. Het was veel beter dan tegen Vitesse. Tegen Twente en Heerenveen speelde hij ook al zoals vandaag, maar dat leidde telkens tot ballen die net op de paal belandde of goals die werden afgekeurd. Dat gebeurde nu niet."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties