Slot: "Ik hoop dat we ooit terugkeren naar Klassieker met uitpubliek"

Slot: "Ik hoop dat we ooit terugkeren naar Klassieker met uitpubliek"

Deze week werd bekend dat er tijdens de Klassieker in De Kuip - de eerstvolgende thuiswedstrijd van Feyenoord - definitief netten om het veld zullen hangen. Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle was er ook voor Arne Slot gelegenheid om daarop te reageren. Hij gaf aan vooral te hopen dat de grootste wedstrijd van Nederland in de toekomst ook weer met uitpubliek gespeeld kan worden.

"Ik denk dat we het allemaal betreurenswaardig vinden dat het nodig is", begon Slot toen hij tijdens zijn persconferentie werd gevraagd naar de maatregel. "We vinden het al heel mooi dat de wedstrijd weer met publiek gespeeld kan worden - dat was in coronatijd niet zo - maar we zijn nog een stap verwijderd van hoe het vroeger was: dat de uitsupporters er ook bij waren."

Slot legde dus vooral de nadruk op het positieve: eindelijk wordt de Klassieker weer met publiek gespeeld. "Laten we hopen dat het goed gaat en dat we ooit weer terugkeren naar de tijd dat zelfs het uitpubliek erbij kan zijn. Als dit (de netten, red.) de eerste stap is om ongeregeldheden te voorkomen, dan kunnen we het misschien gefaseerd gaan opbouwen naar hoe het vroeger was. Dat is het ultieme."

Over een Klassieker met thuis- en uitsupporters was hij tegelijkertijd realistisch. "We snappen heel goed dat dat op dit moment nog heel lastig is. Je weet nooit hoe snel dingen soms kunnen gaan, maar ik denk niet dat burgemeester Aboutaleb dat voor deze editie overwogen heeft."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties