ESPN over netten: ''Betreurenswaardig dat zo'n maatregel nodig is''

ESPN over netten: ''Betreurenswaardig dat zo'n maatregel nodig is''

Feyenoord besloot deze week dat er netten komen te hangen rond het veld tijdens De Klassieker van volgend weekend. De club wil daardoor voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid kunnen worden. ESPN, dat de wedstrijd uitzendt, is niet blij dat er ook netten achter de dug-out komen. Dat blokkeert namelijk het zicht van de tv-camera en dus ook van de mensen thuis.

Normaal gesproken staan de netten (overal rond het veld behalve achter de dug-out) er alleen tijdens Europese wedstrijden. Nu is dat dus ook tijdens De Klassieker, waar gemiddeld 1,5 miljoen mensen via de tv naar kijken. ESPN is niet blij met de netten achter de dug-out. ''Dat de kijker er iets van ziet, lijkt onvermijdelijk. We vinden het betreurenswaardig dat zo’n verregaande maatregel nodig is tijdens een van de mooiste wedstrijden van het jaar'', zegt een woordvoerder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch heeft de televisiezender enigszins begrip voor de situatie. ''De veiligheid dient altijd voorop te staan, dus we gaan onze uiterste best doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan en de impact voor de kijkers thuis zoveel als mogelijk te beperken. We zijn nog drukdoende.''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties