Slot: ''Het is voor ons elke keer hetzelfde''

Arne Slot is kritisch op zijn ploeg na de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. De trainer verwijt zijn spelers dat ze het veldoverwicht niet hebben weten uit te drukken in meerdere doelpunten. Na afloop moest Slot dan ook even stoom afblazen om daarna het duel te kunnen analyseren.

''Ik vind dat je jezelf tekort doet'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''De eerste helft vond ik dat we iets te veel tevreden waren met het feit dat we beter waren. We hadden te weinig door dat wanneer je beter bent, je dan ook moet doordrukken. Richting de tweede helft hebben we aan onze linkerkant net even wat andere accenten gelegd. Daardoor werden we daar constant wel gevaarlijk.''

Shakhtar Donetsk had weinig tot niks te vertellen tijdens de wedstrijd. Feyenoord had het veldoverwicht. ''Als de tegenstander drie keer de bal op onze helft heeft geraakt, dan zal het veel geweest zijn. Één van die keren was het wel een tegengoal'', vertelt Slot. ''Wat zijn de afspraken bij een corner? Voorkomen van een tegengoal... Wij staan in een zone en je moet de bal aanvallen. Ik heb het net even teruggezien en het is ook een uitermate ongelukkig goal. Die jongen raakt de bal met zijn rug.''

Toch had Feyenoord meer kunnen doen volgens Slot. ''Je ziet ook dat Mats te weinig oog heeft voor de speler die in komt lopen. Ik vind dat hij meer contact moet maken. Het weggeven van die corner was misschien geen noodzaak, maar dan praat je over de allerlaatste details die beter kunnen.'' Geertruida en Hartman stonden een aantal meter van de doelpaal vandaan. ''Dat is bewust, want als ze bij de paal staan dan kunnen ze niet in de zone staan en komen we ergens anders te kort. Het is wel handig dat je dan terug stapt naar de goal, maar ik weet niet of een doelpunt voorkomen had kunnen worden.''

Slot kan zijn ploeg voetbalinhoudelijk verder weinig verwijten. ''Los van het feit dat je in de eerste helft misschien meer kansen had moeten creëren, maar je hebt in een Europese uitwedstrijd complete dominantie. Ik vond ons veldspel de eerste helft goed, maar dan zonder kansen. De tweede helft leidde dat tot meerder grote kansen. Dan is het uitermate teleurstellend dat het 1-1 eindigt. Één schot op goal, één goal tegen. Het is voor ons elke keer hetzelfde.''