Kökcü: ''In het veld voel je gewoon dat je de bovenliggende partij bent"

Kökcü: ''In het veld voel je gewoon dat je de bovenliggende partij bent"

Feyenoord heeft vandaag een overheersende wedstrijd gespeeld tegen Shakhtar Donetsk, echter kwamen de Rotterdammers niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd liet Orkun Kökcü in gesprek met ESPN weten dat Feyenoord meer verdiende dan een gelijke stand.

De aanvoerder had zeker in de tweede helft het gevoel dat er gescoord moest worden. “Ik denk dat wij vooral balbezit hadden en heel weinig creëerden in de eerste helft. In de tweede helft creëerden we wel wat meer. En dan moet hij gewoon een keer hangen, maar nu hou je het onnodig spannend en komen ze ook nog op 1-0 voorsprong, met wéér een standaardsituatie. Nu is er werk aan de winkel”, begint de middenvelder na afloop van de wedstrijd.

Kökcü kreeg gedurende de wedstrijd niet het gevoel alsof Feyenoord veel weggaf, maar is vooral kritisch op het tegendoelpunt: “Er ging eigenlijk heel weinig mis. We moeten het sowieso weer gaan analyseren en nog beter neerzetten. We creëren wel genoeg om één of twee nul voor te komen. Zij maakte het heel klein rond de zestien en dan moet je af en toe met risicovolle ballen tussen de linies hun lijnen breken. Ik heb wel het gevoel dat we genoeg kansen hebben gecreëerd om hier winnend van het veld te stappen.”

Voor Kökcü voelt vooral de tegengoal als een domper, omdat hij in het veld merkte dat Feyenoord sterker was. “Vooraf weet je niet goed wat je kan verwachten van deze tegenstander. Eenmaal in het veld voel je gewoon dat je de bovenliggende partij bent, zeker aan de bal. Kansen moeten we dan sneller creëren en ook afmaken. Ik had niet het gevoel dat het spannend zou worden maar dan komt toch die tegengoal Wij waren niet aan het lachen in de kleedkamer na afloop.''

''Ik ben er klaar mee dat we het steeds in de slotfase in orde moeten maken. Er had meer ingezeten", vervolgt de aanvoerder van Feyenoord. "En het is niet de eerste keer. Steeds moeten we in de achtervolging, zaken goedmaken die we eerder hebben laten liggen. Daar moeten we vanaf. Het is een stuk gemakkelijker voetballen als je op voorsprong komt.'' De aanvoerder heeft vertrouwen in het duel van volgende week: “Thuis in De Kuip, een Europese avondwedstrijd, dan kunnen we er weer bovenop klappen.”

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties