''Slot had zich misschien wel iets te veel aangepast aan AZ''

''Slot had zich misschien wel iets te veel aangepast aan AZ''

Terugblikkend speelde Feyenoord een uur lang minstens redelijk tot goed voetbal, maar de ondermaatse prestatie tijdens het laatste half uur van de eerste helft deed de Rotterdammers uiteindelijk de das om. De twee gemakkelijk gegeven strafschoppen werden mentaal niet 1-2-3 verwerkt.

Feyenoord watcher Sinclair Bischop analyseert de wedstrijd: "Arne Slot had zich misschien wel iets te veel aangepast aan AZ. Van Aursnes wisten we dat hij geschorst was en hem door Hendrix vervangen was oké, maar ook Alireza Jahanbakhsh werd voorin vervangen door Jens Toornstra", aldus Bischop voor de camera van RTV Rijnmond. "Feyenoord begon niet eens zo onaardig in Alkmaar en was beter zonder echte kansen te creëren, maar de eerste de beste actie in de zestien van Feyenoord leverde een penalty op, op het moment dat Hendrix een onnodige, domme overtreding op Dani de Wit maakt. Scheidsrechter Higler wees wel erg gemakkelijk naar de stip en een paar minuten later weer. In die fase leek het eerder 3-0 te worden dan 2-1, met name in de eerste helft werd Feyenoord overklast."

"In de tweede helft zagen we een heel ander Feyenoord en toen Lutsharel Geertruida al heel vroeg in de tweede helft de 2-1 maakte ging iedereen er wel even voor zitten", zo vervolgt Bischop. "De tweede helft was Feyenoord beter, kreeg het ook grote kansen: Guus Til met een kopbal, Gernot Trauner met een kopbal. Uiteindelijk leverde het toch niets op. Feyenoord verliest dus en kan nu eigenlijk alleen nog maar naar onderen kijken, naar AZ. Feyenoord verliest voor de tweede keer in 2022, eerder van Vitesse en nu van AZ. Uiteindelijk een onnodige nederlaag, maar wel een pijnlijke."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties