''Dat gevoel leeft ook een beetje bij Feyenoord''

''Dat gevoel leeft ook een beetje bij Feyenoord''

Bij Het Legioen leefde de hoop op de landstitel voor Feyenoord nauwelijks, maar binnen de spelersgroep van de stadionclub is/was het wel een thema: Jens Toornstra heeft de handdoek inmiddels in de ring geworpen, maar Justin Bijlow nog niet. Al werden die uitspraken gedaan na de wedstrijd tegen AZ en nog voordat de overige uitslagen van de 24ste speeldag bekend waren. Feyenoord watcher Mikos Gouka vindt de gedachten over een kampioenschap 'romantisch'.

"Ik denk dat ze hier vooral hadden moeten winnen om AZ weg te houden en dichtbij PSV te blijven en dat is allemaal niet gelukt. Zoals Slot zei: 'plek twee, drie of vier is het nu'", aldus Gouka voor de camera van het Algemeen Dagblad. De arbitrage liet hier en daar wel wat te wensen over. "De combinatie Feyenoord - Higler is geen gelukkige, dat gevoel leeft ook een beetje bij Feyenoord: 'als Higler fluit dan kan hij weleens op de stip'", zo vervolgt Gouka.

Alle strafschoppen die Feyenoord dit seizoen tegen kreeg in de Eredivisie werden tijdens wedstrijden onder leiding van Higler uitgedeeld (vijf stuks, waarvan er eentje teruggedraaid werd). De Rotterdammers zien er niet een of ander vooropgezet plan in, aldus Gouka. "Ze benadrukken wel de integriteit van de scheidsrechter. Ze zeggen: 'er was contact, zo'n beslissing kan genomen worden', maar de spelers en de staf zitten in de kleedkamer met het idee 'hij zal weleens op de stip kunnen belanden'. Waar het bij Higler in de rest van het seizoen bijna niet is voorgekomen (de scheidsrechter staat dit seizoen in totaal op zeven toegekende strafschoppen - red.)." Of zoals Arne Slot het verwoordde: "Maar als jullie je huiswerk goed zouden doen, snap je denk ik wat beter waarom de frustratie er vandaag was. Denk er zelf maar over na.’'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties