Slot gaat in op de staking: "In beide gevallen is het competitievervalsing"

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is definitief gestaakt. De Rotterdammers stonden al na 37 minuten op een 0-3 voorsprong, iets wat de mensen op de tribune in de Johan Cruyff ArenA niet konden waarderen. Na eerder al een bekertje, werden er vervolgens tot twee keer toe fakkels in het strafschopgebied gegooid. Arne Slot reageert op de situatie en het later uitspelen van de wedstrijd.

"Daar merkten wij op de plek waar wij zaten weinig van", reageert Slot gelukkig op de bestormingen van de Johan Cruyff ArenA. Bij de spelers van Ajax was er grote onrust over de spelersvrouwen en familieleden op de tribune. Gelukkig was dit voor de Feyenoorders niet het geval. "Zoals je weet mag er geen Feyenoord-supporter mee naar de ArenA en waren er alleen vier of vijf directieleden. Voor het overige was er niemand van ons, dus was er ook geen onrust over familieleden die op de tribune zaten."

"Het is moeilijk om iets van deze wedstrijd te vinden", vervolgt Slot tegenover ESPN. "Het was een rare wedstrijd, waarin we meerdere keren moesten stoppen. Het vraagt veel van je om op serieus niveau te blijven voetballen. En dan is de tussenstand ook nog enorm in ons voordeel. Dus ja, waar ben je tevreden over? Dat je drie goals maakt en 0-3 voorstaat, maar voor het overige is het vooral heel vervelend dat een wedstrijd als deze zo eindigt."

Competitievervalsing
Als laatste gaat Slot in op de situatie en hoe dit verder moet worden opgelost. "Er zijn drie opties. Je kan doorspelen met publiek, dat lijkt me niet de meest reële optie. Dan blijven er twee opties over. Dan is eentje doorspelen zonder publiek en de ander is dat het een overwinning voor ons zal zijn. In beide gevallen is het competitievervalsing. Want Ajax speelde afgelopen donderdag, wij speelden afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal maar ook fysiek zou hun minste fase nu gaan aanbreken. De competitievervalsing is er sowieso al enorm, doordat dit gebeurd is. Nu is de vraag wat de KNVB gaat bepalen om dit tot een minimum te beperken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties