Ajax-fans verzieken Klassieker; Feyenoord moet 0-3 later verdedigen

De beladen Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondagmiddag niet uitgespeeld. De wedstrijd moest tot drie keer toe onderbroken worden, nadat supporters van de thuisploeg eerst een bekertje en vervolgens fakkels op het veld gooiden. De Rotterdammers gingen met liefst 0-3 aan de leiding en zullen de wedstrijd op een later moment met die tussenstand hervatten.

Droomstart Feyenoord
De verwachtingen van deze Klassieker waren vooraf hooggespannen. Waar regerend landskampioen Feyenoord in goede vorm verkeerde, gold dat voor Ajax absoluut niet. Toch begonnen de Amsterdammers fel aan de wedstrijd, maar al binnen 10 minuten was het aan de andere kant raak. Quinten Timber won zijn duel overtuigend en stelde Santiago Gimenez in staat de score te openen. Zijn tweede treffer volgde al tien minuten later, nadat de Mexicaan de bal zomaar in de voeten geschoven kreeg door rechtsback Anton Gaaei. Al na 20 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Het was even wachten tot Ajax de wedstrijd weer in gang mocht zetten, want na de 0-2 werd vanaf de tribunes een bekertje het veld op gegooid. Na zo'n acht minuten oponthoud werd de wedstrijd hervat. De vaart was er eventjes uit, maar in minuut 37 ging de thuisploeg opnieuw in de fout. Mats Wieffer blokte een bal van Borna Sosa, waarna Feyenoord kon profiteren van de gebrekkige restverdediging van Ajax. Gimenez snelde ervandoor en legde de bal breed op Igor Paixão, die de derde treffer van de middag kon binnenlopen.

copyright proshots 22485735

Misdragingen van het Ajax-publiek
Enkele minuten na de 0-3 zagen enkele Amsterdamse supporters opnieuw een kans om hun lijdensweg even te onderbreken. Dit keer werden meerdere fakkels op het veld gegooid, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük niets anders kon dan de wedstrijd tijdelijk staken. Toen de spelers het veld weer opkwamen, was er door het vele oponthoud nog veel extra tijd af te werken. Doelpunten vielen echter niet meer en dus ging Feyenoord met een 0-3 voorsprong de rust in.

De hoop was uiteraard dat het tweede bedrijf geen verdere problemen zou opleveren, maar niets was minder waar. De tweede helft duurde slechts 10 minuten, waarna er opnieuw fakkels op het veld belandden. De wedstrijd werd aanvankelijk opnieuw tijdelijk stilgelegd, maar na hevig overleg is besloten tot definitieve staking. Hoe en wanneer de wedstrijd zal worden uitgespeeld, zal binnenkort duidelijk worden.