Slot: "Ervoor gaan liggen is niet hoe ik bij Feyenoord werk"

Slot: "Ervoor gaan liggen is niet hoe ik bij Feyenoord werk"

Trainer Arne Slot kan tevreden zijn na de eerste competitiewedstrijd van zijn Feyenoord. Ondanks dat de ploeg een moeizame voorbereiding kende, bleek het klaar voor het echte werk en versloeg het Vitesse met 2-5. "Als je met 1-0 achter komt, nog eens een tegenslag krijgt met die 2-2 en toch in staat bent om 2-5 te winnen, dan kun je behoorlijk tevreden zijn."

"We hebben aan de voorwaarden voldaan om de wedstrijd te winnen: keihard werken", begon Slot zijn analyse tegenover ESPN. "Dat moet altijd, maar al helemaal met de manier waarop Vitesse speelt. Het is geen ploeg die het opbouwen over de grond heeft uitgevonden. Dat betekent vaak de lange bal, veel tweede ballen en vechten, vechten en nog eens vechten. Als je dan de eerste vijftien, twintig minuten door bent, hoop je dat je daarna wat rust in de wedstrijd krijgt. Maar toen stonden we wel al met 1-0 achter. Dan is het mooi om te zien dat een elftal dat misschien niet de meest soepele voorbereiding heeft gedraaid, toch in staat is om zichzelf twee keer opnieuw op te richten en uit te lopen naar 2-5."

Uitgaande transfers
Slot ging ook in op de situatie op de transfermarkt. Marcos Senesi is al op weg naar Bournemouth en ook Fredrik Aursnes dreigt te vertrekken. Of de trainer de volgende transfer niet moet blokkeren? "Ervoor gaan liggen is niet hoe ik bij Feyenoord werk. We overleggen en ik geef mijn mening. Dan geef ik aan hoe belangrijk Aursnes is voor het elftal. Daar hoef ik mensen niet uitvoerig van te overtuigen, want als je ons vorig jaar hebt zien spelen - en vandaag ook weer - dan zie je dat. Ik vind hem belangrijk voor ons elftal, en de club moet altijd bepalen of ze genoegen nemen met het bedrag dat andere clubs willen betalen."

Wel erkende hij dat de noodzaak om te verkopen is afgenomen. "Ik denk dat het helder is dat de economische noodzaak minder extreem is dan twee maanden geleden. Het is voor elke Feyenoord-supporter geweldig nieuws wat er deze transferzomer gebeurd is. Als dat niet was gebeurd, hadden we echt wel een probleem gehad. Met afschrijvingen die we op transfers hebben gehad al jarenlang geen grote verkopen was dit bittere noodzaak. Zoveel transfers is dan extra mooi. Dan is het uiteraard zo dat het voor een club die nu nog een speler van ons wil halen, niet helpt dat wij al zoveel geld hebben binnengehaald."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties