Slot enthousiast over uitblinkers en reageert op blessure Nieuwkoop

Trainer Arne Slot is tevreden over het spel dat zijn elftal zaterdagavond heeft vertoond tegen Excelsior. Feyenoord creëerde veel kansen en speelde goed voetbal, maar het duurde ook lang voordat de kansen werden omgezet tot doelpunten. Uiteindelijk werd er wel met 2-4 gewonnen en kan er met vertrouwen gekeken worden naar de wedstrijd van dinsdag in de Champions League.

Slot deelt tegenover ESPN zijn samengevatte blik op de wedstrijd: "Ik denk dat we na tien minuten al vier keer alleen voor de keeper gestaan hebben, het ons gelukt is om twee keer voor open goal niet te scoren en ik denk dat wij hun twee kansen eigenlijk ‘schenken’. Dus dat dit een spannende wedstrijd is geweest, kunnen we onszelf wel aanrekenen." Na de wedstrijd was Justin Bijlow zichtbaar ontevreden. "Zoals ik spelers beoordeel, beoordeel ik keepers ook. Ik vond dat met bal Justin uitstekend speelde, maar ik denk dat hij bij de 1-1 een beetje bleef steken in het kunstgras. Dat is wel een bal die hij tegen kon houden. De tweede goal kan hij natuurlijk niks aan doen."

Gimenez en Minteh
Als Slot de vraag krijgt welke spelers in zijn ogen de grootste uitblinkers waren, kwamen de namen van Santiago Gimenez en Yankuba MInteh als eerste in hem naar boven. "Santiago schiet er drie in, dus het zou gek zijn om hem dan niet te benoemen. Ik heb hem vandaag nog gebeld om te vragen of hij zich echt fit voelde om te spelen. Hij zei dat hij er helemaal klaar voor was en goed had geslapen. Dat heeft hij vandaag bewezen. Maar ik denk ook dat Yankuba Minteh een enorme impact had op de wedstrijd."

Goede wedstrijd
"We speelden uitermate goed, heel goed aan de bal, hele mooie aanvallen en de kansen die we creëerden waren echt prachtig", vervolgt de trainer van Feyenoord. "Tweede helft vond ik het wel een beetje stokken, omdat zij met vijf verdedigers gingen spelen. We zijn heel goed met het spel door het midden, maar ons spel aan de zijkanten kunnen we nog verbeteren. Dat kan soms op teamniveau zijn en vandaag denk ik dat je met MInteh een speler zag die de snelheid heeft om de één-tegen-één te domineren. Dan kan voetbal ook in één keer heel makkelijk zijn en heb je geen dertig passes nodig."

Nieuwkoop en Timber
Terwijl Quinten Timber een erg sterke wedstrijd speelde in Kralingen, was het voor Bart Nieuwkoop wederom een mindere avond. De rechtsback van Feyenoord verliet het veld met een blessure aan zijn hamstring en dat is nogal problematisch in deze cruciale week. "Hij voelde licht zijn hamstring, dus dat is niet fijn. Het zal ook geen maanden duren, maar normaal gesproken komt dinsdag dan te vroeg."

Timber reageerde direct na de wedstrijd zelf al op het feit dat hij een goede wedstrijd speelde en dat vindt ook Slot. "Ik vond hem goed spelen, net als Mats Wieffer trouwens. Quinten weet net als Calvin zijn goede spel te koppelen aan rendement. Het was een goede goal en denk ik ook een hele, hele, hele mooi aanval", lacht de trainer van Feyenoord vol trots. "We hadden er daarna nog eentje waar het jammer was dat Ayase hem niet meegaf aan Zerrouki, want dan had dat ook geweldig kunnen aflopen."

Blij met verloop
"Ik ben ergens ook wel blij dat de wedstrijd zo is gegaan", oordeelt Slot serieus. "Want als we met vijf of zes tegen nul hadden gewonnen, dan hadden we dezelfde positieve kritiek als tegen Lazio gekregen en dat pakte toen niet zo goed uit richting Twente. Dus nu is er ook wat ruimte voor kritiek. Ik vond het veel te veel op-en-neer gaan in de eindfase. Dan moet je zo'n wedstrijd uitspelen en zitten wij te vaak te loeren om nog een moeilijke pass te geven. Maar als je uiteindelijk zoveel kansen creëert, dan is er ook reden genoeg om met vertrouwen te gaan richting dinsdag en zondag."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties