Slot: "Dat is een enorm compliment naar de jongens toe"

Slot: "Dat is een enorm compliment naar de jongens toe"

Feyenoord kan na de 0-3 overwinning op sc Heerenveen terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Daar komt nog eens bij dat de Rotterdammers aanzienlijk meer wedstrijden speelden dan de meeste competitiegenoten. Liefst 31 keer kwam het Feyenoord van Arne Slot afgelopen halfjaar in een officiële wedstrijd in actie.

"Maar als ik naar de fysieke staat van de jongens kijk, zie ik dat er niet aan af", loofde de trainer zijn ploeg voor de camera van ESPN. "Of juist wel, want ze zeggen dat je van veel wedstrijden spelen sterker wordt." De fysieke weerbaarheid was dan ook geen verrassing voor Slot, al was hij wel benieuwd hoe zijn ploeg zich na een slechte week zou herpakken. Daarover was hij uiteraard tevreden.

"We waren ontzettend goed aan de bal en hebben veel kansen gecreëerd. Het enige verwijt dat je ze - weer - kan maken, is dat we niet snel genoeg afstand namen. Aan de eerste goal gingen volgens mij wel dertig passes vooraf. Dan zie je waar we dit seizoen toe in staat zijn." Het leidt er onder meer toe dat de achterstand op de koploper in de winterstop maximaal vier punten is. "Dat is iets wat niemand vooraf had verwacht. Dat is een enorm compliment naar de jongens toe."

Geertruida
In het bijzonder werd de prestatie van Lutsharel Geertruida aangehaald. De verdediger moest wederom de plek van de geblesseerde Gernot Trauner innemen en deed dat weer uitstekend. "Dat is niet voor het eerst. Hij was ontzettend rustig aan de bal, snel en had in de eerste helft ook nog een uitstekende ingreep. Hij vervangt Marcos of Gernot elke keer uitstekend en kan ook nog eens als rechtsback spelen. Voor een trainer is dat een ideale speler, helemaal als hij presteert zoals hij nu doet."

Daar komt bij dat zijn speelstijl goed in de visie van Slot past. "Het is een goede speler voor een team dat veel de bal wil hebben. Hij blijft heel rustig, ziet oplossingen en heeft ook de snelheid om met ruimte in de rug te spelen. Het vervelende voor hem en het mooie voor mij is dat we drie uitstekende centrale verdedigers hebben en ook nog een talent als Ramon Hendriks daarachter. Op die posities zijn we prima bezet."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties