Slot: "Best uitzonderlijk en een compliment aan ons"

Slot: "Best uitzonderlijk en een compliment aan ons"

Trainer Arne Slot kon zondagmiddag opnieuw tevreden zijn na een wedstrijd van zijn Feyenoord. De Rotterdammers slaagden erin een stugge verdediging open te breken en met 3-1 te winnen van SC Cambuur. Na afloop ging hij tegenover ESPN uitgebreid in op de hoogtepunten van de wedstrijd.

"Het is vrij vervelend dat de eerste de beste keer dat zij in onze zestien kwamen het direct een goal opleverde", begon Slot zijn analyse van de wedstrijd. "Daarvoor was het veel investeren, veel rondspelen, veel op hun helft, zonder dat dat tot grote kansen leidde. Het is goed om te zien dat we na hun goal rustig bleven. We speelden tegen een gegroepeerd Cambuur, wat best uitzonderlijk is en misschien een compliment aan ons, maar dat betekent wel dat je erdoorheen moet komen. Door een aantal heel mooie goals is dat gelukt en hebben we uiteindelijk verdiend gewonnen."

Gevraagd naar de mooiste treffer wees Slot op de eerste Feyenoord-goal die Luis Sinisterra de kruising in knalde. "Of het nu de training of de wedstrijd is, je mikt altijd op die plek, want hij moet zo mooi mogelijk in de kruising. Allebei zaten er strak in, maar aan die van Luis ging ook een fantastische aanname vooraf. En het was de 1-1, dus ook nog een heel belangrijke."

Jahanbakhsh
De goal van Jahanbakhsh was vooral voor hemzelf heel welkom, nadat er eerder ook veel niet lukte bij de aanvaller. "Dat hij soms vaker de bal verliest dan een ander is niet echt iets nieuws. Dat is ook zijn spel. Vandaag had hij ook wat pech. Hij zette Bryan Linssen alleen voor de keeper, maar dat duurde net te lang, waardoor zijn rendement ook achterblijft. We kunnen onze ogen niet sluiten voor het feit dat hij veel balverlies lijdt. Dan is het des te mooier dat hij direct na rust zo'n fantastische goal maakt."

Wålemark
Ook zijn vervanger, Patrik Wålemark, had de nodige kansen op een doelpunt. "Hij had wat heel mooie acties en was dicht bij een goal. Het is voor hem nog lastig om het tempo en de hardheid van een wedstrijd mee te pakken. Daarom is het belangrijk dat hij af en toe speeltijd krijgt zodat hij daar zo snel mogelijk aan gewend is. Ik zag hem vandaag met enige regelmaat weer echt puffen als hij zijn actie had gemaakt of mee moest verdedigen. Dat is normaal voor een speler in de voorbereiding, maar wijzelf zitten midden in het seizoen. Dat maakt het een uitdaging om hem zo snel mogelijk klaar te hebben voor meer invalbeurten of zelfs een basisplaats."

Aursnes
De laatste speler die ter sprake kwam was Fredrik Aursnes. De Noor is geschorst voor het duel met AZ na een gele kaart, een kaart waar Slot zich behoorlijk boos over maakte. "Het ging er niet om of het wel of geen geel was, maar ik zag dat de scheidsrechter veel door liet gaan en een aantal momenten in plaats van geel geven eerst waarschuwde. Ik zei tegen de vierde official dat dat prima is, maar dat hij dan niet bij de eerste de beste overtreding van ons gelijk geel moest geven. Dat deed hij nu wel en ook nog bij een speler die op scherp stond." Of hij volgende week vervangen zal worden door Jens Toornstra of door Jorrit Hendrix wilde Slot nog niet zeggen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties