Slot: "Afgekeurde goal tegen Almere vond ik onterechter dan deze"

Feyenoord had het zondag moeilijk tegen sc Heerenveen, maar leek juist al vroeg afstand te kunnen nemen. De snelle goal van Lutsharel Geertruida werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Op die beslissing viel veel aan te merken, maar Arne Slot bleef op de persconferentie na afloop juist mild voor scheidsrechter Dennis Higler.

"Ik zag al gelijk dat Lutsharel buitenspel stond", begon Slot toen RTV Rijnmond het moment ter sprake bracht. "Maar met mijn beperkte kennis dacht ik: gelukkig gaat de bal er niet rechtstreeks naartoe en krijgen we een tweede situatie. Maar Dennis Higler heeft in de rust aan John de Wolf uitgelegd dat het geen nieuwe situatie was, omdat de speler de bal niet controleerde. Hij kreeg 'm op z'n schouder."

Door diezelfde regel zag Geertruida kort geleden ook al een treffer worden afgekeurd tegen Almere City. "Toen had de speler alle tijd om die bal goed aan te nemen. Op basis van de regel vond ik die onterechter dan deze", aldus Slot. "Als je de regels volgt en deze zijn zoals Dennis heeft uitgelegd - en ik heb geen enkele aanleiding om daarover te twijfelen, want een scheidsrechter zal dat wel weten - dan is het heel vervelend. Maar dan is 'ie wel - zoals Dennis tegen John zei - duizend procent terecht afgekeurd."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties