Slecht Feyenoord wint met pijn en moeite in Alkmaar

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen AZ met hangen en wurgen winnend afgesloten. De Rotterdammers doen hiermee goede zaken in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het gat met de nummer vier is opgelopen naar elf punten, waardoor alleen FC Twente nog een concurrent lijkt te zijn voor de tweede plaats. Al zal het voetballend snel beter moeten gaan om niet in de problemen te komen.

De start van Feyenoord met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs op papier als rechtsbuiten was veelbelovend. De Rotterdammers wisten na zes minuten niet alleen op voorsprong te komen, maar slaagden er ook direct in onder de hoge druk van de Alkmaarders uit te spelen. Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap die Quinten Timber op de paal schoot. Mats Wieffer was alert en zorgde voor een uitstekende start in het AFAS Stadion.

Feyenoord wist de goede openingsfase geen vervolg te geven. Met name Vangelis Pavlidis was een plaag voor de verdediging van de stadionclub. De Griek was een aantal keer dreigend aanwezig voor het doel van Justin Bijlow. Na een half uur was het Dani de Wit die vrij kon uithalen. Bijlow wist met zijn voet de gelijkmaker te voorkomen. De ploeg van trainer Arne Slot was gewaarschuwd en moest vol aan de bak om terug in de wedstrijd te komen.

Zorgen om Bijlow
Na een half uur spelen ging het goed mis met Bijlow. De doelman kende opnieuw een grote tegenslag qua blessureleed. Hoewel het niet helemaal duidelijk werd wanneer Bijlow geblesseerd raakte, was aan zijn reactie duidelijk op te merken dat het opnieuw om een voetblessure ging. Bijlow verliet het veld in tranen en werd vervangen door Timon Wellenreuther.

copyright proshots 24126188

Dat Feyenoord halverwege de tweede helft nog op voorsprong stond, was meer geluk dan wijsheid. Met name Ramiz Zerrouki zat niet in de wedstrijd, en ook Gimenez was geen schim van de spits die hij in de eerste seizoenshelft was. Na ruim een uur spelen bracht Slot dan ook twee wissels om de drie punten over de streep te trekken. Nieuwkoop en Minteh kwamen in het veld, terwijl Stengs en Paixao de wedstrijd verlieten. Alleen het uitvak wist zondagmiddag een ruime voldoende te scoren.

Gimenez hopeloos uit vorm
Tien minuten voor tijd vond Slot het welletjes met Gimenez. De spits leed veel balverlies, wist geen enkele kans te creëren en had geen enkel schot op doel geproduceerd. De werklust van de Mexicaan viel wel te prijzen. Ivanušec was zijn vervanger. Voor Feyenoord was het vooral zaak om de stormloop van de Alkmaarders te overleven. Dat Gernot Trauner een gewonnen duel vierde als een doelpunt, zegt alles over de moeizame middag.

copyright proshots 24125343

Feyenoord moet snel de juiste vorm weer vinden, want de komende weken staan er enkele topduels op het programma. Aanstaande woensdag speelt de ploeg van trainer Arne Slot opnieuw tegen AZ. Ditmaal is de inzet de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Daarnaast wachten deze maand ook de topduels tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League. Voor de stadionclub is het hopen dat de creativiteit weer snel in de ploeg terugkomt, anders gaat het hoe dan ook tegen nederlagen aanlopen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties