'SC Heerenveen gaat niet in zee met Van Persie'

'SC Heerenveen gaat niet in zee met Van Persie'

Robin van Persie gaat niet de nieuwe trainer van SC Heerenveen worden. De oud-voetballer heeft onlangs gesproken met de Friezen, maar tot een samenwerking gaat het voorlopig niet komen. Hélène Hendriks meldt in het praatprogramma Vandaag Inside dat Rick Kruys de opvolger van Kees van Wonderen gaat worden.

''Ik heb een bron hé, dus het is een klein beetje onder voorbehoud'', benadrukt Hendriks tijdens het brengen van de 'primeur'. ''Wie de bron is? Dat kan ik niet zeggen natuurlijk, maar wij denken Kruys. Het is een aardige jongen en heeft het goed gedaan bij VVV-Venlo.''

Feyenoord zal ongetwijfeld de ontwikkelingen rondom Van Persie nauwlettend volgen. De Rotterdammers willen het contract van de huidige trainer van Onder 18 verlengen en daarnaast Van Persie promoveren naar het Onder 21 elftal. De vraag is echter of de voormalige topspits zelf op een dergelijke constructie zit te wachten.

Van Persie heeft officieel nooit gereageerd op de berichtgeving, maar volgens bronnen rondom de speler wil hij de volgende stap maken in zijn trainerscarrière en ervaring opdoen bij een eerste elftal. Naast SC Heerenveen is nog een club uit de Eredivisie in de markt voor Van Persie, het is tot op heden nog niet bekend om welke club het gaat.

Kraaij jr. tipt NAC Breda
Hans Kraaij jr. heeft een opmerkelijke suggestie voor Van Persie. De journalist ziet het wel zitten dat hij oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel gaat opvolgen bij NAC Breda. ''Wij denken van Heerenveen altijd dat het een ploeg in de top zeven of acht is in de Eredivisie, maar ze hebben een begroting voor plek tien. Je kan daar ook zomaar dertiende worden. NAC is om de hoek voor hem. Hij kan op vrijdagavond voetballen, op zaterdag bij zijn zoon kijken en op zondag bij zijn vrouw en dochter. Die rijden allebei paard.''

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties