Keuze voor Van Persie? "Er is nog een Eredivisieclub geïnteresseerd"

Keuze voor Van Persie? "Er is nog een Eredivisieclub geïnteresseerd"

Naar verwachting zal het niet heel lang meer duren voordat Robin van Persie duidelijk maakt wat de volgende stap in zijn trainerscarrière wordt. De huidige trainer van Feyenoord Onder 18 geniet niet alleen van de interesse van sc Heerenveen, maar ook nog van een andere club uit de Eredivisie. Toch is het ook mogelijk om zijn contract te verlengen in Rotterdam, maar die kans lijkt niet heel groot.

"Vooral omdat hij zelf zegt graag hoofdtrainer te zijn", begint Feyenoord-watcher Mikos Gouka in FC Rijnmond. "Het traject van assistent-trainer valt dus af. Dan kan hij Onder 21 gaan doen bij Feyenoord en dat is eigenlijk vergelijkbaar met wat hij nu doet bij Onder 18. Als hij het echt graag doet, denk ik dat het ook goed is als hij naar een andere omgeving gaat. Er is natuurlijk geen twijfel dat Van persie een grote persoonlijkheid is die op handen gedragen wordt op Varkenoord."

Gouka weet dat er richting Van Persie weinig tegenspraak is binnen de Feyenoord Academy. “Voor hem is het dus goed als hij in een andere omgeving komt waar hij met andere dingen te maken krijgt. Daar kan je trainerscarrière eigenlijk alleen maar mee omhoog gaan. Er is nog een Eredivisieclub geïnteresseerd. Ik weet niet welke club, maar er zijn twee clubs een gesprek met hem aangegaan. Heerenveen heeft eerst met Steijn en Kruys (VVV Venlo, Red.) gesproken, maar het gesprek met Van Persie was zo goed gevallen dat als hij ‘ja’ zegt het volgens mij bingo is voor hem. Maar Van Persie is natuurlijk een jongen die goed weet wat hij wil, dus hij zal de afweging gaan maken."

Harry Van der Laan vindt het wel een bijzonder scenario. "Ik verbaas me erover dat hij geen tegenspraak krijgt. Er zit toch veel meer ervaring op trainersgebied dan Van Persie heeft? Van Persie is een oud-voetballer die net is begonnen, dan moet hij toch juist aan alle kanten geholpen worden om een betere trainer te worden? Tuurlijk hoef je niet uit te leggen hoe er gevoetbald moet worden, maar wel hoe bepaalde zaken aangepakt moeten worden binnen een groep."

Toch denkt de analist dat een stap naar een andere club in de middenmoot wel beter is voor Van Persie. "Het zou perfect voor hem zijn! Elke voormalig toptrainer heeft zo’n opbouw gedaan. Het is echt iets van de laatste jaren dat oude spelers gelijk op het hoogste niveau ingezet worden, maar Van Gaal, Advocaat en noem ze allemaal maar op hebben eerst kleinere clubs getraind. Je moet vlieguren maken en leren van je fouten, dat kan toch niet bij Feyenoord en Ajax?"

Gouka ziet de club uit Friesland als een ideale plek om in relatieve rust verder te ontwikkelen. "Heerenveen zal nooit degraderen. Als ze een keertje twaalfde eindigen is het jammer en als ze achtste eindigen is het prachtig. Maar het is wel een club waar attentiewaarde op zit." Dennis van Eersel haakt in: "Het enige probleem daar zijn wel de financiële mogelijkheden. Want die selectie daar moet een flinke renovatie ondergaan en dat in combinatie met dat de financiën niet overhouden, kan dus ook zomaar tegenvallen."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties