Rinus Michels Award opnieuw voor Arne Slot

Rinus Michels Award opnieuw voor Arne Slot

Arne Slot is maandag verkozen tot Trainer/Coach van het seizoen 2022-2023. Het is voor de trainer van Feyenoord de twee keer op rij dat hij de Rinus Michels Award in ontvangst mag nemen. Slot ontving de prijs uit handen van Guus Hiddink.

Slot zijn concurrenten waren Ron Jans (FC Twente), Pascal Jansen (AZ), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Maurice Steijn (Sparta). De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres op Papendal.

"Als je zoiets wint heb je natuurlijk dankbaarheid", aldus Slot in de eerste zinnen van zijn speech. ''Vorig jaar was ik ook genomineerd en hadden we als elftal niks gewonnen, dus ik vond dat altijd wat ongemakkelijk. Zo'n prijs win je niet alleen. Ik denk dat er al heel veel over gezegd is hoe belangrijk het is om goede mensen om je heen te hebben.''

''Eén van die mensen is Marino Pusic, maar ook de andere stafleden zijn super belangrijk geweest, net als de directie die me altijd heeft ondersteund met goede spelers'', vervolgt de trainer van Feyenoord. ''Want goede spelers zorgen ervoor dat je iets kan winnen, en in dit geval ik deze prijs."

Met zijn uitverkiezing voegde Slot zich in een rijtje met Louis van Gaal, Frank de Boer, Phillip Cocu en Guus Hiddink, trainers die ook tweemaal beslag legden op de Rinus Michels Award. Eerder wist Ronald Koeman als trainer van Feyenoord de prijs in ontvangst te nemen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties