Rasmussen: "We hadden het gevoel dat we overal met een man meer stonden"

Rasmussen: "We hadden het gevoel dat we overal met een man meer stonden"

Voor Jacob Rasmussen waren de recente overwinning op FC Twente en AZ extra mooi. Na lange tijd op de bank te hebben gezeten, mocht de verdediger deze twee wedstrijden weer vanaf de aftrap spelen. "Natuurlijk ben ik blij om weer te mogen spelen. Ik wil bijdragen aan de overwinning. Dat is het belangrijkst."

"De sleutel? Mag ik er maar één noemen?", lachte Rasmussen na de vraag van Feyenoord Media wat de sleutel was tot de overwinning in Alkmaar. "Het belangrijkste was het teamwork. We hadden het gevoel dat we overal met een man meer stonden. We bleven knokken, bleven rennen, gingen voor elk duel. Daarnaast domineerden we aan de bal, toonden we veel geduld en vonden we de juiste gelegenheden om aan te vallen."

De zege op de koploper van de Eredivisie was gezien het spel van de Rotterdammers zeker niet onverdiend. "Dit optreden sterkt ons in wat we steeds zeggen: dat we in de top van de competitie mee willen draaien. Het is makkelijk om dat soort dingen uit te spreken, maar je moet het op het veld laten zien. Dat hebben we vandaag gedaan. Ik ben erg trots op het team, en ook op de supporters die zijn meegereisd naar Alkmaar en het stadion hebben gedomineerd."

Duo met Trauner
Tot slot was Rasmussen positief over het duo dat hij vormt met Gernot Trauner. "Gernot is geweldig om mee te spelen, want Gernot is Gernot. Hij is een machine, niemand komt hem voorbij. Hij heeft veel rust in zijn spel en je merkt hoe ervaren hij is. Voor mij is het erg fijn om naast hem te kunnen spelen en ik denk dat het ook goed uitpakt."

Lees meer over
Jacob Rasmussen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties