Ochtendjournaal: Het overleven tot de winterstop gaat wonderbaarlijk goed

Ochtendjournaal: Het overleven tot de winterstop gaat wonderbaarlijk goed

Feyenoord was zondagmiddag in Alkmaar met 1-3 te sterk voor koploper AZ. Hoewel de wedstrijd vooraf veelvuldig als heuse topper bestempeld werd, ging het achteraf niet alleen over de wedstrijd zelf. In de ochtendkranten werden de gevolgen van de Rotterdamse zege én de ophef rond Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü besproken.

'Aangehaakt', zo kopte het Algemeen Dagblad daags na de overwinning op AZ. Feyenoord staat nu op doelsaldo boven AZ en heeft Ajax en PSV nog altijd binnen bereik. Maar net zo interessant vond de krant het komende speelschema van de Rotterdammers. "Het overleven tot de winterstop met alle nieuwe spelers gaat wonderbaarlijk goed. En met vier laagvliegers nu op het menu, is er nog meer mogelijk."

Het gaat om de laatste fase richting de WK-break, waarin Feyenoord - naast de twee beslissende Europese wedstrijden - alleen nog Fortuna Sittard, SC Cambuur, Excelsior en FC Volendam treft. "Natuurlijk vult Arne Slot in gesprek met verslaggevers niet zomaar alvast twaalf punten in voor zijn ploeg, dat zou de goden verzoeken zijn. Maar drie laagvliegers op bezoek krijgen en een tripje naar hekkensluiter Volendam, dat moet ook een Feyenoord dat nog niet volledig is ingespeeld en waar de puzzel misschien nog niet is gelegd, vlekkeloos kunnen gaan afwerken."

Orkun Kökcü
Na de wedstrijd tegen AZ was ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü onderwerp van gesprek. Dat begon al voor de wedstrijd, omdat de middenvelder uitlegde de OneLove-aanvoerdersband niet te willen dragen. Het leverde de nodige kritiek op. "Maar uit de vracht met regenboogsneeuw klauterde de sterspeler van Feyenoord rustig naar boven, hielp zijn ploeg met een doelpunt aan een overwinning op koploper AZ en klom na afloop de hekken in bij de meegereisde supporters", aldus De Telegraaf.

"Dat laatste beeld van een zegevierende Kökcü kwam wellicht raar over op de mensen die zijn actie om de regenboog-aanvoerdersband te weigeren afkeurden", vervolgde de krant. "Maar de pas 21-jarige international was na negentig minuten strijden in een topwedstrijd niet bezig met een discussie die zich op tal van platformen en in de media afspeelde. De speler zat vol adrenaline, was euforisch dat hij met zijn team voor het eerst sinds 2019 weer een keer van AZ kon winnen en wist dat een nederlaag in Alkmaar Feyenoord voor de winterstop ver achterop zou hebben geworpen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties