Van Hanegem: ''Kökcü is oud en wijs genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen''

Van Hanegem: ''Kökcü is oud en wijs genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen''

De komende tijd zal het in de media wel vooral gaan over het feit dat Orkun Kökcü zijn recht op vrijheid van meningsuiting gebruikte om te bedanken voor een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Willem van Hanegem verbaast zich over alle commotie.

"Ze raakten maar niet uitgepraat over het feit dat Orkun Kökcü de aanvoerdersband met al die kleurtjes niet wilde dragen tegen AZ. Want als je even niet in de pas loopt, duikt de hele goegemeente erop tegenwoordig. Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk moet er voor iedereen plaats zijn in het leven en zeker ook in de de voetballerij. Hoe je eruit ziet of waar je voorkeur in de liefde ligt; het mag echt allemaal niets uitmaken."

"Maar ik heb niets met al die achter een bureau bedachte acties waar zo’n gedwongen karakter omheen hangt. Want juist dat geeft mensen vaak weer het idee dat ze een tegengeluid moeten laten horen", zo vervolgt Van Hanegem. "Kökcü wilde niet en hij is oud en wijs genoeg om zijn eigen beslissingen te nemen. Dat moet je respecteren. Zoals ik op televisie ook de bondscoach van de vrouwen, Andries Jonker, op ESPN zag zitten zonder regenboogspeldje. Dat mag hij toch? Frank Arnesen en de andere gasten hadden er wel eentje op hun jasje zitten. Prima, maar het moet niet worden verplicht."

Santiago Gimenez
Van Hanegem was vanmiddag aanwezig in het stadion om Feyenoord live aan het werk te zien. Santiago Giménez maakte geen goede indruk op de oud-voetballer. ''Ik hoorde Arne Slot na afloop zeggen dat Santiago Gimenez erg bezig was geweest. Dat vind ik geen compliment. Hij zal niet op het veld staan om het verkeer te regelen, maar om aanspeelbaar te zijn en verdedigers onder druk te zetten. Ik genoot laatst van die fraaie kopbal die hij maakte, maar nu ik hem een paar keer vanaf de start aan het werk heb gezien valt het mij nog niet mee. Ja, hij versierde een penalty, maar daar was Sam Beukema niet de slimste speler van Nederland, want er was niemand die het géén strafschop vond.''

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties