''Qua veld, capaciteit en sfeer is De Kuip wél helemaal in orde''

''Qua veld, capaciteit en sfeer is De Kuip wél helemaal in orde''

De woorden van Louis van Gaal over De Kuip zorgen voor veel ophef. De bondscoach van het Nederlands Elftal speelt het liefst niet meer in De Kuip vanwege de faciliteiten die in zijn ogen sterk zijn verouderd. KNVB-directeur Marianne van Leeuwen komt met een reactie.

''Wat Louis zei, is niet nieuw. Dat probleem is bekend: iedereen zal het erover eens zijn dat de Kuip is verouderd'', vertelt Van Leeuwen in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Maar als bond hebben we ook een alternatief nodig voor de Arena: we kunnen nu eenmaal niet alle interlands in Amsterdam spelen. Qua veld, capaciteit en sfeer is de Kuip wél helemaal in orde. Het meeste andere kan een stuk beter - een vakman als Louis kan dat als geen ander beoordelen.''

Het Nederlands Elftal blijft de komende maanden gewoon spelen in De Kuip. De planning blijft zoals die is. Of De Kuip ook kandidaat is voor de ‘Final Four’ volgend jaar moet nog duidelijk worden. ''Maar daar is verder nog geen besluit over genomen. Het bid voor dat toernooi wordt nog verder uitgewerkt.'' De Johan Cruijff Arena blijft de eerste optie , de Kuip is het eerste alternatief, met het Philips-stadion als derde optie.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties