''Persoonlijk vind ik dit het mooiste stadion van Nederland''

''Persoonlijk vind ik dit het mooiste stadion van Nederland''

Di-Rect kondigt nog een concert aan in De Kuip. De Haagse rockers maakten donderdagochtend bekend dat op 14 juni 2025 een megaconcert gaat plaatsvinden vanwege het 25-jarig jubileum. Vandaag wordt bekend dat er ook een show gaat plaatsvinden op 13 juni. Daarmee verwelkomt het stadion van Feyenoord in korte tijd 130.000 muziekliefhebbers.

''Persoonlijk vind ik dit het mooiste stadion van Nederland,” zegt Spike in het Algemeen Dagblad. ''Iedereen mag naar de Arena gaan, De Kuip heeft voor mij de mooiste legacy als het gaat om concerten. Het stadion trilt ook echt als het publiek tekeergaat. Als ik op zondag met het bord op schoot naar de eredivisie kijk, trilt het tv-beeld uit De Kuip omdat ook de camera’s meebewegen. Wij staan er als band om bekend dat wij vaak met een knaller willen eindigen, ik denk dat het volgend jaar bij Young Ones ook wel zal deinen hier.''

Grote namen als Rolling Stones, Madonna, Michael Jackson, U2 en Rammstein gingen Di-Rect voor. ''Waanzinnig dat wij onze naam mogen bijschrijven in het rijtje dat hier heeft opgetreden. Dat wij daar dan ook bij staan straks, dat is iets magisch. Bas was 17, ik was 15 toen we met de band begonnen. Op dat moment hielden we dit niet voor mogelijk. Jongetjes dromen ervan voetballer te worden, dan is het hoogst mogelijke de Champions League-finale halen. Voor mij is dat een eigen concert geven in zo’n stadion.''

Laatste popconcerten ooit?
Het is voorlopig nog de vraag of de concerten van Di-Rect de laatste ooit gaan worden in De Kuip. Donderdag werd bekend dat de wethouder op verzoek van de gemeenteraad onderzoekt of er toch maximaal vijf popconcerten per jaar mogen worden gegeven. Horecazaken mogen vijf keer per jaar een ontheffing aanvragen om meer geluid te mogen maken dan in hun vergunning staat. Bouwwethouder Chantal Zeegers (D66) gaat nu onderzoeken of dit ook van toepassing kan zijn op De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties