''De informatievoorziening rondom deze Kuip-deal is bijzonder slordig''

''De informatievoorziening rondom deze Kuip-deal is bijzonder slordig''

De deal tussen de gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord krijgt steeds meer kritiek. Niet alleen de manier waarop beide partijen een akkoord wisten te bereiken levert commentaar op. Nu melden experts dat de omstreden deal helemaal niet nodig is.

''In Eindhoven bouwen ze ook gewoon naast het PSV-stadion'', meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. De gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord hebben een deal gemaakt waar twaalf miljoen euro mee gemoeid is. De Kuip organiseert geen grote concerten meer, waardoor projectontwikkelaars geen dure geluidsisolerende maatregelen hoeven te treffen tijdens de bouw van nieuwe woningen.

Experts van het Informatiepunt Leefomgeving melden nu dat dit helemaal niet nodig is. De gemeente Rotterdam kan een uitzondering maken voor huizen die gebouwd moeten worden rondom De Kuip. ''Zolang deze festiviteiten maximaal twaalf etmalen per jaar voorkomen. En dat kan betrekking hebben op een concert in een stadion'', vertelt een woordvoerder tegenover de krant. De kwestie wordt donderdag wederom besproken in de gemeenteraad.

Een opvallend detail is dat Eindhoven momenteel woontoren Eurostaete aan het bouwen is pal naast het stadion van PSV. PvdA-raadslid Dennis Tak heeft daardoor contact opgenomen met partijgenoten in Eindhoven. ''In Rotterdam is de suggestie gewekt dat de geluidsregels zeer rigide zijn, en dat we daarom moeten tekenen bij het kruisje. Blijkbaar ligt het veel genuanceerder. De informatievoorziening rondom deze Kuip-deal is bijzonder slordig, laat ik het zo zeggen.''

De manier waarop de deal tot stand is gekomen roept al maanden vraagtekens op. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft zonder overleg met Feyenoord de deal met de gemeente Rotterdam gesloten. Daarnaast zijn er ook vraagtekens bij de rol van Lowick Barg. Hij is namelijk lid van de Raad van Commissarissen van Stadion Feijenoord en financieel directeur bij het bedrijf Dura Vermeer, dat de huizen met de deal rondom De Kuip een stuk goedkoper kan bouwen.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties