Pedersen over eigen leefstijl: "Ben een heel ander mens geworden"

Pedersen over eigen leefstijl: "Ben een heel ander mens geworden"

De razendsnelle ontwikkeling van Marcus Pedersen is ook in zijn thuisland niet onopgemerkt gebleven. De rechtsback is sinds dit seizoen namelijk niet alleen vaste basiskracht van Feyenoord, maar ook in de nationale ploeg van Noorwegen. In gesprek met het Noorse TV2 vertelde de 21-jarige Noor wat hij er zelf aan heeft gedaan om te komen waar hij nu staat.

Pedersen blikte onder meer terug op zijn tijd bij Tromsø IL, de club waar hij vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar het betaald voetbal. De back vertelde dat hij er daar als 16-jarige jeugdspeler een heel andere leefstijl op nahield, met 'koekjes en brownies als ontbijt' en soms weinig slaap voor een training. "Toen ik bij het A-team kwam, werd ik binnengeroepen voor een gesprek met de trainers."

"Ze vertelden me dat ik veel potentie had. 'Dat wil je niet verspillen'", herinnerde Pedersen zich. "Ik moest me aanpassen. Ik heb ervan geleerd en ben een heel ander mens geworden dan ik toen was." Dat blijkt ook uit de bezigheden van de Feyenoorder. "Vroeger kon ik acht uur per dag gamen. De volgende dag kwam ik dan als een zombie naar de training, ik was helemaal kapot. Daar ben ik nu vanaf gestapt."

Eigen kok en fysio
"Op het gebied van voeding doe ik het ook anders. Ik heb een privékok die vier keer per week komt. Op andere dagen eet ik op de club. Ik denk dat dat me absoluut goed heeft gedaan", vertelde Pedersen, die daarnaast ook een eigen fysiotherapeut in dienst heeft genomen. "Om mijn herstel te optimaliseren", legde hij uit. "Hij komt meestal twee keer per week en als ik echt moe ben vaker. De fysio van de club heeft niet altijd tijd en een eigen fysio kent mijn lichaam beter."

Daarbij gaf hij ook aan een 'blauwlichtfilter-bril' te gebruiken, wat zijn slaapritme ten goede komt. "Het laat mijn hersenen denken dat ik een donkere kamer ben wanneer ik tv kijk of mijn telefoon gebruik. Ze blokkeren het blauwe licht dat de hersenen doet ontwaken", legde hij uit. "Het draait allemaal om het optimaliseren van het dagelijks leven, ook door zulke details. Ik merk bij mezelf dat het effect heeft, dus ik ga ermee door."

Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties