Pedersen, Bjørkan en Trauner opgeroepen voor nationale selectie

Pedersen, Bjørkan en Trauner opgeroepen voor nationale selectie

Fredrik Bjørkan en Marcus Pedersen hebben een oproep ontvangen voor Noorwegen. Bondscoach Ståle Solbakken heeft de twee Feyenoorders geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Ierland en Finland. Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes is er niet bij vanwege een blessure.

Solbakken blijft vertrouwen houden in Bjørkan. De huurling van Hertha BSC hoeft niet te rekenen op speelminuten bij Feyenoord. De kans is dan ook groot dat hij in de winterstop op zoek gaat naar een nieuwe club. Pedersen maakte op 1 september 2021 zijn officiële debuut voor Noorwegen en is sindsdien een vaste waarde in de nationale selectie.

Noorwegen speelt speelt op donderdag 17 november om 20:45 een oefenwedstrijd tegen Ierland. Zondag 20 november om 14:00 uur staat de oefenwedstrijd tegen Finland op het programma. Noorwegen heeft zich met Erling Braut Haaland niet weten te kwalificeren voor het WK, waardoor Bjørkan en Pedersen de komende maanden gewoon blijven trainen in Rotterdam.

Gernot Trauner
De ervaren centrale verdediger van Feyenoord maakt onderdeel uit van de selectie van Oostenrijk. Bondscoach Ralf Rangnick heeft Trauner geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Andorra en Italië. Net als Noorwegen heeft ook Oostenrijk zich niet weten te plaatsen voor het WK in Qatar. Het duel tegen Andorra wordt gespeeld op woensdag 16 november om 18:00 uur, terwijl de wedstrijd tegen Italië op zondag 20 november om 20:45 uur wordt afgewerkt.

Selectie Noorwegen
Selectie Noorwegen
Selectie Oostenrijk
Selectie Oostenrijk
Lees meer over
Marcus Holmgren Pedersen Gernot Trauner Fredrik Bjørkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties