Overzicht: Wanneer komen de internationals van Feyenoord in actie?

Overzicht: Wanneer komen de internationals van Feyenoord in actie?

Het eerste blok van het seizoen 2022/23 zit er voor Feyenoord op. De club ziet deze week geen enkele speler uitkomen voor het Nederlands elftal, maar veel buitenlandse Feyenoorders werden wel opgeroepen voor hun nationale ploeg. FR12.nl maakte een overzicht van wanneer zij spelen en wat er op het spel staat.

Marcus Pedersen & Fredrik Bjørkan (Noorwegen)
Zaterdag 24 september, 18:00 uur: Slovenië - Noorwegen (Nations League)
Dinsdag 27 september, 20:45 uur: Noorwegen - Servië (Nations League)

Feyenoord-backs Marcus Pedersen en Fredrik Bjørkan maken allebei - zoals ze al vaker deden - deel uit van de Noorse selectie voor de laatste wedstrijden in de Nations League. Hun land staat op dit moment bovenaan in groep 4 van League B. In wedstrijden tegen Slovenië en Servië moet het de voorsprong van drie punten op laatstgenoemde, de nummer 2 in de poule, zien vast te houden. Als dat lukt, promoveert het land naar League A.

Orkun Kökcü (Turkije)
Donderdag 22 september, 20:45 uur: Turkije - Luxemburg (Nations League)
Zondag 25 september, 20:45 uur: Faeroër - Turkije (Nations League)

Orkun Kökcü was in 2021 steeds vaker basisspeler bij Turkije, maar kwam dit kalenderjaar nog iets minder aan spelen toe. De Turken strijden om promotie naar League B, wat met een voorsprong van vijf punten op de nummer twee (Luxemburg) en een doelsaldo van 14 voor en 0 tegen ook lijkt te gaan lukken. In de laatste twee wedstrijden moeten Luxemburg en Faeroër worden verslagen.

Gernot Trauner (Oostenrijk)
Donderdag 22 september, 20:45 uur: Frankrijk - Oostenrijk (Nations League)
Zondag 25 september, 20:45 uur: Oostenrijk - Kroatië (Nations League)

Gernot Trauner is gelukkig weer een vaste kracht bij Oostenrijk sinds Ralf Rangnick in juni de nieuwe bondscoach werd. Hem staan twee pittige duels te wachten in groep 1 van League A van de Nations League. De Oostenrijkers beginnen met een uitwedstrijd tegen regerend wereldkampioen Frankrijk, de verrassende hekkensluiter in de poule. Winnen Trauner en zijn ploeggenoten die wedstrijd, dan zijn ze zeker van handhaving op het hoogste niveau. In de laatste wedstrijd wacht nummer twee Kroatië.

Sebastian Szymanski (Polen)
Donderdag 22 september, 20:45 uur: Polen - Nederland (Nations League)
Zondag 25 september, 20:45 uur: Wales - Polen (Nations League)

Met Sebastian Szymanski trok Feyenoord deze zomer een speler aan die al 15 keer het shirt van Polen droeg. Dat hoopt hij komende winter ook te doen in Qatar, waar hij als eerste Feyenoorder in dit overzicht voor in aanmerking komt. Voor Polen zelf staat er in de Nations League eerst nog iets anders op het spel. De ploeg staat op plek drie in groep 4 van League A en strijdt mogelijk in de laatste wedstrijd tegen Wales nog tegen degradatie. De Polen kunnen het ook eerder beslissen, maar dan moet er wel gewonnen worden van koploper Nederland.

Dávid Hancko (Slowakije)
Donderdag 22 september, 20:45 uur: Slowakije - Azerbeidzjan (Nations League)
Zondag 25 september, 18:00 uur: Slowakije - Belarus (Nations League)

Dávid Hancko was de afgelopen jaren al vaak basisspeler bij Slowakije. Dat zal hij vermoedelijk ook zijn in de laatste wedstrijden van de Nations League, waar zijn land een achterstand van vier punten op koploper Kazachstan moet inhalen om nog te kunnen promoveren naar League B. Het zal dus moeten winnen van zowel Azerbeidzjan als Belarus. Ook de door Feyenoord verhuurde Robert Bozeník maakt deel uit van de selectie.

Patrik Wålemark (Zweden)
Zaterdag 24 september, 20:45 uur: Servië - Zweden (Nations League)
Dinsdag 27 september, 20:45 uur: Zweden - Slovenië (Nations League)

Patrik Wålemark is de enige speler in dit lijstje die voor het eerst is opgeroepen voor de hoofdmacht van zijn land. Met Zweden staan er in League B van de Nations League wedstrijden tegen Servië en Slovenië op het programma. Daarin moet Zweden in ieder geval de voorsprong van één punt op Slovenië zien vast te houden om niet te degraderen naar League C.

Ofir Marciano (Israël)
Zaterdag 24 september, 20:45 uur: Israël - Albanië (Nations League)
Dinsdag 27 september, 21:00 uur: Malta - Israël (Vriendschappelijk)

Ofir Marciano moet dit seizoen bij Feyenoord genoegen nemen met een rol als derde keeper, maar is bij Israël al jaren eerste keus. Omdat Rusland door de oorlog uit de competitie is gehaald, speelt de ploeg nog maar één wedstrijd, thuis tegen Albanië. Bij winst promoveert Israël naar League A, bij een gelijkspel of nederlaag is het daarvoor afhankelijk van de laatste wedstrijd tussen IJsland en Albanië. Marciano sluit de interlandbreak af met een vriendschappelijk duel tegen Malta.

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
Vrijdag 23 september, 18:00 uur: Iran - Uruguay (Vriendschappelijk)
Dinsdag 27 september, nog niet bekend: Iran - Senegal (Vriendschappelijk)

Waar alle Europese Feyenoorders dus actief zullen zijn in de Nations League, bereiden de internationals in andere continenten zich al volledig voor op het WK. Zo ook Iran, dat met sterspeler en aanvoerder Alireza Jahanbakhsh in de selectie twee oefenwedstrijden zal spelen. Uruguay en Senegal, twee andere WK-deelnemers, zijn daarin de tegenstanders.

Santiago Gimenez (Mexico)
Zondag 25 september, 03:00 uur: Mexico - Peru (Vriendschappelijk)
Woensdag 27 september, 04:00 uur: Mexico - Colombia (Vriendschappelijk)

Santiago Gimenez is een van de spelers die deze zomer met hun transfer naar Feyenoord een plek op het WK wilden veiligstellen. De spits kwam tot dusver tot 5 optredens voor zijn land, waarin hij 1 keer scoorde. Deze interlandbreak begint zijn Mexico met een oefenwedstrijd tegen het Peru van Marcos López. Twee dagen later wacht Colombia.

Marcos López (Peru)
Zondag 25 september, 03:00 uur: Mexico - Peru (Vriendschappelijk)
Woensdag 28 september, 02:00 uur: Peru - El Salvador (Vriendschappelijk)

Marcos López zal in zijn eerste wedstrijd dus te maken krijgen met Gimenez. Als hij speelt althans, want hoewel hij al 20 interlands speelde voor Peru, kwam hij dit kalenderjaar minder vaak aan de bak. In Qatar zal dat sowieso niet gebeuren, want het land wist zich net niet te plaatsen voor het eindtoernooi. Deze maand treft Peru naast Mexico ook El Salvador.

Dermane Karim (Togo)
Zaterdag 24 september, 18:00 uur: Ivoorkust - Togo (Vriendschappelijk)
Dinsdag 27 september, nog niet bekend: Equatoriaal-Guinea - Togo (Vriendschappelijk)

De pas 18-jarige Dermane Karim krijgt nog even de tijd om zich verder te ontwikkelen voor hij aansluit bij Feyenoord 1. De hoofdmacht van zijn land Togo deed dit jaar echter wel al 2 keer een beroep op de middenvelder. De vraag is of hij ook in de komende twee vriendschappelijke wedstrijden weer op een invalbeurt - of dit keer misschien zelfs basisplaats - mag hopen. Ivoorkust en Equatoriaal-Guinea zijn de tegenstanders.

Lutsharel Geertruida & Quinten Timber (Jong Oranje)
Vrijdag 23 september, 17:30 uur: Jong België - Jong Oranje
Dinsdag 27 september, 16:00 uur: Jong Roemenië - Jong Oranje

Jong Oranje plaatste zich dit jaar als ongeslagen poulewinnaar voor het EK Onder 21 in Roemenië en Georgië in 2023. Lutsharel Geertruida (op de keren dat hij geblesseerd was na) en Quinten Timber waren daarbij vaste krachten in het elftal van Erwin van de Looi. De twee Feyenoorders zijn er ook nu weer bij, als Jong Oranje oefent tegen Jong België en Jong Roemenië.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties