Overheid gaat kosten van lege stadions vergoeden

Overheid gaat kosten van lege stadions vergoeden

De overheid gaat een fonds in het leven roepen om clubs te compenseren die de komende weken zonder publiek moeten voetballen. Er wordt 36 miljoen euro beschikbaar gesteld om de gevolgen van de maatregelen te vergoeden. Zo’n 25 tot 30 miljoen euro komt daarvan terecht in het betaald voetbal. Clubs kunnen tot 4 december de gederfde inkomsten declareren bij het fonds.

Dat meldt de NOS. Nederlandse BVO’s spelen in ieder geval tot 4 december zonder publiek. Mocht die periode verlengd worden, dan kan de nieuwe constructie dienen als 'raamwerk' voor de periode na 4 december. Vorig seizoen kwam de overheid de clubs al tegemoet via de NOW- en de TLV-regelingen. Toen maakte het betaald voetbal aanspraak op ongeveer 90 miljoen euro. Deze regelingen werden per 1 oktober opgeheven, daardoor moest er een nieuwe constructie worden opgezet om de gevolgen voor de clubs te minimaliseren.

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Feyenoord zo’n negen ton aan omzet verliest per thuiswedstrijd in een leeg stadion. De Rotterdammers waren dan ook voorstander voor het uitstellen van de competitie. ''Het is van sportief belang dat de wedstrijden met publiek worden afgewerkt'', gaf een woordvoerder van Feyenoord eerder deze week aan in gesprek met ESPN. ''Voor alle clubs en zeker voor Feyenoord geldt dat het publiek een twaalfde man is. Tot slot zijn er financiële en economische belangen. Een wedstrijd zonder publiek betekent bij ons al snel negen ton aan omzetverlies. Het gaat knetterhard op deze manier.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties