Oud-Feyenoorder Aursnes beëindigt interlandloopbaan

Oud-Feyenoorder Aursnes beëindigt interlandloopbaan

Fredrik Aursnes heeft een opmerkelijk besluit genomen. De oud-Feyenoorder heeft op 28-jarige leeftijd besloten zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale elftal van Noorwegen. De huidige speler van SL Benfica heeft per direct zijn interlandloopbaan beëindigd.

''Ik wil mijn teamgenoten, coaches en ondersteunend personeel bedanken voor een geweldige tijd in het nationale team,'' vertelt Aursnes op de website van de Noorse bond. ''Ik ben er erg trots op dat ik deel heb uitgemaakt van deze groep en Noorwegen heb vertegenwoordigd. Ik heb echter het gevoel dat ik meer tijd en vrijheid wil om andere dingen dan voetbal prioriteit te geven in mijn leven.''

Aursnes speelde twintig interlands en heeft nu meer tijd voor bijvoorbeeld zijn familie. ''Daarom kies ik ervoor om de nationale ploeg te verlaten. Ståle en ik hebben hierover lange tijd goede gesprekken gevoerd. Het is een moeilijke beslissing, maar iets waarvan ik denk dat het goed is voor mezelf en waar ik prioriteit aan wil geven.'' Aursnes was tijdens zijn interlandcarrière een keer trefzeker.

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties