Aursnes: "Daardoor hebben andere spelers zich verder kunnen ontwikkelen"

Aursnes: "Daardoor hebben andere spelers zich verder kunnen ontwikkelen"

Ook Fredrik Aursnes heeft een bijzonder seizoen achter de rug. In het begin van afgelopen seizoen speelde hij nog twee wedstrijden voor Feyenoord, vervolgens maakte hij de transfer naar SL Benfica en werd hij kampioen van Portugal.

"Ze hebben een enorm goed seizoen gedraaid", begint Aursnes in het nieuwste Feyenoord Magazine. "Ik heb ze vanuit Portugal met heel veel plezier gevolgd. Als het paste in ons schema, zat ik altijd voor de televisie." Komend seizoen wordt de Noor herenigd met Orkun Kökcü, die vorige week de overstap maakte naar Lissabon.

Aursnes hield er geen rekening meer mee dat hij zou vertrekken toen het einde van de transfermarkt naderde. "Ik was juist heel gemotiveerd om te blijven. Ik dacht dat het moeilijk zou worden om te vertrekken, omdat er al veel jongens weg waren gegaan. Het was ook voor mij een verrassing toen Benfica zich meldde. Dat was een goede optie voor mij en een goede optie voor Feyenoord."

Goede beslissing
"Achteraf gezien is het voor Feyenoord ook een goede beslissing geweest om me te laten gaan", vervolgt de publiekslieveling van Benfica. "Daardoor hebben andere spelers zich verder kunnen ontwikkelen. Mats Wieffer bijvoorbeeld heeft een fantastisch seizoen achter de rug."

Doordat er zoveel nieuwe spelers waren gekomen vorige zomer, had Aursnes niet direct de verwachting dat Feyenoord kampioen zou worden. "Dat dit zo snel is gelukt, betekent dat er fantastisch is gewerkt door de staf en het team. Ik denk dat Arne Slot de belangrijkste reden is dat dit is gelukt. In het jaar dat ik met hem heb gewerkt, heb ik ervaren dat hij een ongelofelijk goede coach is."

Het volledige interview met Fredrik Aursnes is te lezen in het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week wordt bezorgd bij alle leden van Het Legioen.

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties