"Op zijn positie moet hij er in de Eredivisie minimaal tien maken"

"Op zijn positie moet hij er in de Eredivisie minimaal tien maken"

Orkun Kökcü speelde zondagmiddag een hoofdrol bij de 1-4 overwinning op NEC. De middenvelder was goed voor twee goals en speelde over het algemeen een sterke wedstrijd. In de maandaguitzending van FC Rijnmond werd zijn prestatie en zijn scorend vermogen besproken.

Aan het woord was Geert den Ouden, die stelde dat Kökcü al sinds de komst van Arne Slot 'behoorlijk goed' speelt. "Zeker vergeleken met vorig seizoen. Toen vond ik hem vaak flegmatiek, het spel niet direct naar voren bewegen, veel balletjes breed... Af en toe komt dat nog een beetje terug", aldus Den Ouden, die vervolgens nog een belangrijker punt aankaartte: Kökcü begint meer te scoren.

Erg veel treffers heeft de middenvelder dit seizoen nog niet achter zijn naam staan (4 in alle competities), maar tegen NEC maakte hij er voor het eerst twee in één officiële wedstrijd. Dat deed hij onlangs ook al in een oefenduel met PEC Zwolle. "Als hij meer doelpunten gaat maken, zal hij ook steeds meer vertrouwen krijgen", stelde Den Ouden. "Dit schot (bij zijn tweede goal, red.) is kansloos voor een keeper. Als hij in de gaten krijgt dat hij vaker moet schieten, gaat hij voor Feyenoord ook meer waarde krijgen."

Den Ouden wees erop dat spelers op zijn positie bij andere clubs vaker scoorde en stelde dat het belangrijk is dat Kökcü ook naar die cijfers toegaat. "Op zijn positie moet hij er in de Eredivisie minimaal tien maken", vulde commentator Vincent Schildkamp hem aan. Den Ouden: "Precies. En dan ben ik benieuwd hoe lang Feyenoord hem kan behouden. Nu zal er nog geen club komen."

Bekend is dat Feyenoord een het geld van een eventuele transfer goed kan gebruiken en de kans dat Kökcü komende zomer vertrekt is dan ook aanwezig, weet clubwatcher Sinclair Bischop. "Die wens is er vanuit hemzelf ook wel. Hij heeft al eens aangegeven dat hij een stap wil maken. Het liefst naar de Premier League, naar een club als Arsenal."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties