Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van Telegraaf

Drie Feyenoorders in Elftal van de Week van Telegraaf

Orkun Kökcü kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd tegen NEC. De middenvelder speelde uitstekend en bekroonde dat optreden met twee treffers. Het leverde hem samen met ploeggenoten Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia een plek in het Elftal van de Week van De Telegraaf op.

Dat elftal wordt wekelijks samengesteld door een oud-international. Dit keer was dat Peter Hoekstra, die Kökcü zelfs zijn speler van de week noemde. "Hij was bijvoorbeeld erg goed in zijn passen en weer doorbewegen. Hij was comfortabel aan de bal, speelde alles vooruit en speelde zijn medespelers ook altijd op het goede been in. Met zijn penalty en schot van afstand had hij ook nog een groot rendement met twee goals. Heeft hij de discipline om dit elke dag op te brengen, dan wordt hij écht goed."

Lof was er ook voor Kökcü's partner op het middenveld. "Fredrik Aursnes raakt gewoon bijna geen bal kwijt. Hij heeft tweebenigheid in zijn passing, speelt alles vooruit, geeft diepteballen achter de verdediging van de tegenstander... Hij was erg goed tegen NEC." Dat gold ook voor Tyrell Malacia. "Owen Wijndal speelde bij AZ met twee vingers in de neus, maar Malacia verdiende het deze week meer. Hij is altijd super gedreven, stak er veel energie in en tegen hem is het altijd moeilijk voetballen. Voor wie ik zou kiezen voor Oranje? Ze zijn allebei echt erg goed. Malacia is meer de vechter waar de energie vanaf straalt. Wijndal wat rustiger en meer gecontroleerd."

Elftal van de Week
Kostas Lamprou (PEC Zwolle); Noussair Mazraoui (Ajax), Mees Hilgers (FC Twente), Lisandro Martínez (Ajax), TYRELL MALACIA; FREDRIK AURSNES, Edson Álvarez (Ajax), ORKUN KÖKCÜ; Othmane Boussaid (FC Utrecht), Mario Götze (PSV), Dusan Tadic (Ajax)

Lees meer over
Tyrell Malacia Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties