Ochtendjournaal: Zo dichtbij en toch zo ver weg

Ochtendjournaal: Zo dichtbij en toch zo ver weg

Feyenoord is er niet in geslaagd om een 1-0 voorsprong te verdedigen in Rome. De ploeg van trainer Arne Slot ging uiteindelijk met 4-1 onderuit tegen AS Roma. De Rotterdammers zijn daardoor uitgeschakeld in de Europa League.

"Invallers Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy duwen Feyenoord alsnog uit de Europa League", concludeert het Algemeen Dagblad. "Feyenoord was er heel dichtbij. Na de treffer van Igor Paixão zat de officiële speeltijd er bijna op toen Paulo Dybala toesloeg. In de verlenging gingen de Rotterdammers kopje onder met 4-1. Het Europa League-avontuur is voorbij."

"Het werd een gevecht waar de spelers van Feyenoord in eigen land nooit mee te maken krijgen. Eentje met alles erop en eraan. AS Roma wilde Feyenoord in Rome afbluffen, maar de Rotterdammers beten stevig van zich af in een hectische kwartfinale. Arbiter Anthony Taylor spurtte na vijf minuten al naar de zijkant om de mekkerende José Mourinho de laatste waarschuwing te geven."

Pittig opstootje
"Feyenoord kopje onder bij AS Roma", kopt De Telegraaf. "Na tien duels in de Europa League is het opnieuw Jose Mourinho die de keizer van het Nederlandse trainersgilde een halt heeft toegeroepen. Er zat genoeg drama en hectiek in het gladiatorengevecht voor het oog van bijna 70.000, door Mourinho opgezweepte AS Roma-fans, die al uren voor de wedstrijd de Italiaanse hoofdstad rood-geel kleurden."

Santiago Gimenez werd door de assistent-trainer bij de nek gegrepen. "De Duitse doelman Timon Wellenreuther stond vooraan om Gimenez te beschermen, John de Wolf begaf zich er ook schreeuwend naar toe en Mourinho en tal van wisselspelers zorgden voor één grote kluwen van bekvechtende voetballers en coaches. Taylor restte niets anders dan de assistent van Mourinho op een rode kaart te trakteren."

De Telegraaf zag Feyenoord dan wel verliezen, toch moeten de supporters vooral trots zijn wat de ploeg van trainer Arne Slot dit seizoen allemaal presteert. "Dat de Rotterdamse club met beperkte investeringen rechtstreeks afstevent op de eerste landstitel in zes jaar is voor het Legioen al een wonder. Een plek in de halve finale van de Europa League zou de slagroom op de taart zijn geweest."

Europese test
Trouw zag een aantal spelers slagen, maar ook een aantal spelers door de mand vallen. ''Feyenoord, dat in de eredivisie soeverein op weg is naar de landstitel, werd donderdagavond ook getoetst aan de wetten van het internationale voetbal. De conclusie na afloop: Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en David Hancko slaagden voor die test maar Gimenez, de buitenspelers Idrissi en Jahanbakhsh en ook de Pool Szymanski bezweken net als vorige week in Rotterdam enigszins onder het fysieke geweld van AS Roma.''

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties