Mourinho confronteerde Slot: "Hij schreeuwde van alles"

Mourinho confronteerde Slot: "Hij schreeuwde van alles"

Gedurende de wedstrijd liet Arne Slot zichzelf gefrustreerd zien. Als trainer is hij weer uitgeschakeld door het tactische plan van José Mourinho bij AS Roma. Na afloop van het met 4-1 verloren duel baalt Slot van de uitschakeling, maar is hij ook blij met hoe hij zijn ploeg zag voetballen.

In de catacomben van het Stadio Olimpico liepen Slot en Mourinho langs elkaar, de Portugees zag dit als een moment om wat dingen te roepen naar de trainer van Feyenoord, zo vertelt Slot aan Veronica. ''Hij schreeuwde van alles, maar volgens mij kwam het er vooral op neer dat ik niet alleen naar Napoli en Manchester City moest kijken. Wellicht heeft hij daar gelijk in, omdat ze zoveel karakter hebben dat ze van dit Feyenoord kunnen winnen.''

Goede wedstrijd
Ondanks het verlies zag de trainer ook regelmatig het goede spel van Feyenoord terug, maar beloonde zich dit niet in een goed resultaat. ''Ik denk dat ik de jongens heel weinig kan verwijten. Ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, hier met 70.000 mensen. Ik denk uiteindelijk dat de wereldkampioen met een geweldige actie ons de das om doet'', vertelt Slot tegenover ESPN.

''Mourinho zal mij leren dat voetbal niet om de mooiheid van het spel gaat, maar om winnen. Ik kan ook niet anders dan gelijk geven. Die les had ik ook niet direct nodig, maar wij hebben het op onze manier geprobeerd en waren heel dichtbij.'' Mourinho bevestigde niet veel later het incident, maar gaf ook een compliment aan de trainer van Feyenoord: "Hij is een geweldige coach."

Heel dichtbij
Na de gelijkmaker van Igor Paixão in de 80ste minuut, leken de Rotterdammers af te streven op een plek in de halve finale, tot Paulo Dybala op een mooie manier de 2-1 scoorde en het verlenging werd. ''89ste minuut, dan ben je heel dichtbij en ook terug gekomen van een 1-0 achterstand. Ik vond wel dat we het de tweede helft in fases wat moeilijker hadden. We kregen natuurlijk ontzettend veel corners en vrije trappen tegen. Daardoor hebben we ook wel echt moeten verdedigen, maar in de tussentijd heb ik ons heel goed aan de bal zien spelen. Geduldig, rustig en de vrije man vinden via Justin. Ook echt één hele mooie aanval die Alireza uiteindelijk breed legt op Lutsharel'', vertelt de trainer met een glimlach.

''Ik vond het eigenlijk best wel knap dat ook in de eindfase van de verlenging, wij nog steeds aan het proberen waren. Ik zag Orkun nog een sprint maken naar de achterlijn en op kracht en power het duel winnen. Dus ik had niet het idee dat wij op waren. Dybala en Abraham waren twee invallers die impact op de wedstrijd hebben gehad.''

Enorm trots
Net zoals Orkun Kökcü al aangaf na de wedstrijd, is ook Slot erg trots op het Europese seizoen van Feyenoord. Uiteraard baalt hij van de nederlaag, maar hebben er ook hoogtepunten tussen gezeten. ''Ik denk dat elke Feyenoorder enorm trots kan zijn op de manier waarop wij ons in Europa gepresenteerd hebben. We hebben een keer met 6-0 gewonnen, 7-1 gewonnen, hier ook rechtovereind gebleven. Heel goed aan de bal gespeeld, maar dat is niet voldoende want het gaat om winnen.''

Lees meer over
Arne Slot Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties