''Nu wordt het een voorbereiding zoals we die gewend zijn in de zomer''

''Nu wordt het een voorbereiding zoals we die gewend zijn in de zomer''

Feyenoord staat voor een zwaar programma waarin er tien wedstrijden in anderhalve maand gespeeld gaan worden. Daarna staat het WK voor de deur, maar de club hoeft dan nauwelijks spelers af te staan aan de deelnemende landen: de meeste internationals van de Rotterdammers hebben zich niet geplaatst voor de eindronde.

Alleen Santiago Giménez (Mexico), Sebastian Szymanski (Polen) en Alireza Jahanbakhsh (Iran) lijken zeker te zijn van een uitnodiging voor het nationale elftal, terwijl het ook logisch lijkt dat Justin Bijlow uiteindelijk wel opgenomen gaat worden in de definitieve selectie van Nederland. "Dat vind ik in eerste instantie geen voordeel, want het is voor een club natuurlijk altijd goed als er veel spelers op een eindronde actief zijn", aldus Slot in het Algemeen Dagblad.

"Maar als het dan toch zo is: nu wordt het een voorbereiding zoals we die gewend zijn in de zomer. Rond kerst en de jaarwisseling zullen we ook gewoon trainen. Dat hoeft niet in ons nadeel uit te pakken. Omdat we zo laat als selectie bij elkaar zijn gekomen in de zomer, hebben we nu een mooie kans om een complete voorbereiding te draaien op de tweede helft van het seizoen. De komende zeven weken moeten wij er dus voor zorgen dat we weinig punten verspelen en daarmee een goede uitgangspositie creëren.’’

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties