"Niet voor niets wil Feyenoord het contract van Aursnes opwaarderen"

"Niet voor niets wil Feyenoord het contract van Aursnes opwaarderen"

Feyenoord hoopt nog altijd Fredrik Aursnes te kunnen belonen voor zijn goede debuutjaar in De Kuip. De club zou zijn contract graag openbreken, opwaarderen en verlengen. Voetbal International zag deze week in Oostenrijk nog maar eens waarom de Rotterdammers zo blij zijn met de Noor.

Aursnes haalde zowel op de trainingen als tijdens de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (1-2 winst) zijn niveau. "Deze Noorse middenvelder is zó goed, dat de spelers er tijdens de trainingen stiekem van genieten. Als Aursnes nog een stap maakt in zijn ontwikkeling, is hij volgend jaar weer een speler die Feyenoord geld oplevert. Niet voor niets wil Feyenoord zijn contract openbreken, opwaarderen en verlengen."

"Voor nu verwacht Slot wel dat Aursnes in balbezit nog meer initiatief toont. Dat gebeurt tegen Red Bull Salzburg. De Noorse international is betrokken bij iedere veelbelovende aanval. Met Orkun Kökcü (ziek) straks terug, voegt Slot ook nog een flinke dosis extra voetbalvermogen toe aan zijn middenveld."

Geertruida
Aursnes speelde in die oefenwedstrijd tegen Salzburg wel in een iets andere rol op het middenveld. Hij kon iets aanvallender spelen, omdat Lutsharel Geertruida nu de achterste man was op die linie. "Daarover kan Slot niet ontevreden zijn. Het voordeel is dat de alleskunner zelden balverlies lijdt, in balbezit ook nog eens vaak de oplossing weet en defensief sterk is. Zo weet Feyenoord zich steeds simpeler onder de Red Bull-druk uit te spelen."

Lees meer over
Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties